Lekker opladen in Kroatië deze zomer? Dit is waarom!

Lekker opladen in Kroatië deze zomer Dit is waarom!

De zomervakantie komt er weer aan! Heb jij al vakantieplannen gemaakt? Of wacht je nog tot het vakantiegeld binnen is voordat je gaat boeken? Dan is het goed om je alvast een beetje te oriënteren. Want naar welk land vertrek je dit jaar? Blijf je bij de vakantielanden waar je al eens eerder bent geweest of ben je toe aan iets nieuws? Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan is Kroatië wellicht iets voor jou! 

Kroatië is de afgelopen jaren steeds meer uitgegroeid tot één van de meest favoriete vakantielanden onder Nederlanders. Maar vanwaar die populariteit? Waarom zou je dit jaar een boeking doen bij een Lanterna premium camping resort in Kroatië? In dit artikel lees je waarom! 

Een heerlijk klimaat 

Als Nederlander ben je natuurlijk wel toe aan wat minder regen en bovenal wat meer zonuren. Dan ben je in Kroatië aan het juiste adres. Dit land heeft tal van zonuren en hier geniet je in de zomer vaak van heerlijke temperaturen. Het klimaat is een stuk aangenamer dan thuis en dat merk je direct. Houd er wel rekening mee dat er veel verschillen in temperatuur zijn. Dit is afhankelijk van waar in Kroatië je op vakantie gaat. Trek je naar het kustgebied van Dalmatië? Dan liggen de temperaturen over het algemeen veel hoger en is het ook droger. Bezoek je echter een camping in Istrië? Houd er dan rekening mee dat het hier meestal koeler is door de gebergtes. Dat betekent overigens niet dat het hier koud of slecht weer is. In de zomer is het hier juist vaak beter vertoeven, omdat de temperaturen aangenamer zijn dan in de kustgebieden. Om over de rijke natuur hier nog maar te zwijgen. 

Een heerlijk klimaat 

Lekker eten 

In een ander land wil je natuurlijk ook genieten van een geheel nieuwe keuken. Iets anders dan aardappels, vlees en groente graag! Nou, dan kan je in Kroatië volop genieten. Dit land staat namelijk bekend om haar rijke keuken. Kenmerkend voor de Kroatische keuken is het gebruik van verse, gezonde seizoensproducten uit de eigen omgeving. In elke streek eet je dan ook weer ander soort gerechten. Bij de kustgebieden zien we vooral visgerechten en gegrild vlees die passen bij het warme klimaat. In het noorden tref je echter weer meer vleesgerechten. Doordat de Kroatische keuken zo divers is, is er voor ieder wel wat wils te vinden. Aan lekker eten geen gebrek dus. 

Betaalbaar 

Nog een groot voordeel van Kroatië is dat de prijzen hier beduidend lager liggen. Vooral de prijzen voor uit eten gaan zijn veel goedkoper dan in Nederland. Hierdoor kan je flink wat geld besparen door hier op vakantie te gaan. Zelfs nu Kroatië steeds drukker bezocht wordt door toeristen, blijven de prijzen nog relatief laag. De prijzen in de supermarkten liggen vaak wel wat hoger, maar dat geeft niet. Daardoor wordt het immers alleen maar aantrekkelijker om lekker een terrasje te pakken of een restaurant te bezoeken. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *