Op vakantie in eigen land; waar moet je rekening mee houden?

Op vakantie in eigen land; waar moet je rekening mee houden

Voor een heerlijke vakantie is het niet nodig om 10 uur lang te vliegen. Of om op een duur en vervuilend cruiseschip te stappen. Nee, je kunt ook prima kiezen voor een heerlijke vakantie in eigen land. Ons land is klein, maar heeft toch wel veel te bieden en is opvallend divers.

Een bijkomend voordeel is dat je in Nederland relatief goedkoop op vakantie kunt gaan. Kijk maar eens naar de Taxi Blerick prijzen; deze prijzen zijn niet te vergelijken met de taxiprijzen in grote, buitenlandse steden. Uiteraard geldt dit ook voor het vervoer naar de vakantiebestemming toe. Het is goedkoper om met je eigen auto te reizen dan in een vliegtuig te stappen. Met het oog op duurzaamheid is dit ook nog eens de betere keuze.

Maar, waar moet je nou rekening mee houden als je in eigen land op vakantie gaat? Uiteraard onder meer met het weer. Weinig landen hebben zo’n wisselvallig weerbeeld als Nederland. Het ene moment schijnt de zon, terwijl het op het volgende moment met bakken uit de hemel komt. Dit maakt het relatief lastig om een (zon) vakantie in eigen land te plannen. Verder moet je met onderstaande zaken rekening houden.

Je vakantievoorkeuren

Wat verwacht je precies van je komende vakantie? Wil je bijvoorbeeld heerlijk languit op een strandbedje liggen met een kokosnoot in je handen? Dan weet je eigenlijk al zeker dat je niet voor een vakantie in eigen land kunt kiezen. Kijk daarom heel kritisch naar je eigen voorkeuren.

Als je toch naar het buitenland op vakantie wilt, kun je dit het beste zo duurzaam mogelijk doen. Neem een duurzame taxi Weeze Venlo, reis ter plekke ook zo duurzaam mogelijk en kies idealiter voor een duurzaam verblijf.

Sluiten je vakantievoorkeuren aan op een vakantie in eigen land? Dan heb je uiteraard nog met de diversiteit in ons land te maken. Wil je van het heuvelachtige Limburg genieten of gaat je voorkeur uit naar het prachtige Zeeland? Aan jou de keus!

Schoolvakanties

Het advies is om even goed naar je reisperiode te kijken. Als je niet aan de schoolvakanties gebonden bent, boek je het liefste om deze vakanties heen. De prijzen liggen lager en het is overal in ons land ook een stuk rustiger buiten de schoolvakanties om.

Ben je wel aan de schoolvakanties gebonden? Dan kan dit mogelijk qua budget een kleine uitdaging vormen. In dat geval is het verstandig om even goed naar eventuele activiteiten te kijken. Deze kun je zo goedkoop mogelijk houden, waardoor je wellicht net iets meer geld aan het verblijf in eigen land uit kunt geven.

Duurzaamheid

Bij Debeterewereld.nl zijn wij uiteraard gek op duurzaamheid. Mede daarom juichen wij een vakantie in eigen land toe. Maar, ook bij een vakantie in eigen land bestaan verschillende gradaties van duurzaamheid. Je kunt bijvoorbeeld met de trein reizen naar je vakantieadres of je pakt je eigen auto. Stem ook de duurzaamheid goed af op je vakantievoorkeuren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *