Restyling Volkshotel Amsterdam inclusief duurzame vloeren

duurzame vloeren

De arty farty hotelkamers van het populaire Volkshotel in Amsterdam krijgen een upgrade. Na feedback van gasten en personeel dat met name de betonnen vloeren te koud, oncomfortabel en onderhoudsintensief zijn, komt er in alle kamers een groene en superduurzame Marmoleum-vloer te liggen.

“En de kleur, rozemarijn green, past het beste bij het bestaande interieur van de kamers” voegt Evelien Mulder, coördinator Kwaliteit & Interieur bij het Volkshotel er aan toe.

Een van de grootste kamers in het Volkshotel werd eerder als test voorzien van het nieuwe Marmoleum Signature van Forbo Flooring: een vloerbedekking van tegels waarin met laserlicht de dessins zijn gegraveerd. De inrichting past bij het ontwerp van architect Steven Steenbruggen, die de verbouwing van krantenpand tot hotel leidde en ook bij het oorspronkelijke ontwerp van de gebroeders Kraaijvanger uit de jaren ’60.

duurzame vloeren

Marmoleum is een van de meest duurzame vloeren wereldwijd

Tenminste, die van Forbo Flooring en volgens een zogenaamde Life Cycle Analysis van de Universiteit Leiden. Marmoleum wordt namelijk gemaakt van 97% natuurlijke materialen zoals lijnolie en houtmeel, waarvan 72% hernieuwbaar en 43% gerecycled. Hiervoor wordt 100% groene stroom gebruikt. Alle Marmoleum-producten hebben hun eigen EPD (Environmental Product Information), die duidelijk maakt wat de milieu-impact van het product is. Marmoleum werd eerder onderscheiden met bijna alle ‘ecocertificaten’ zoals het Milieukeur en Cradle-2-Cradle. [Meer info?]

Volkshotel in het kort

Volkshotel is een plek voor alleenstaande moeders, dandy’s, kunstenaars en nachtvlinders; een creatieve plek waar 24 uur per dag leven is. In Volkshotel komen Amsterdammers en reizigers samen om te eten, drinken, werken en feesten. Met Werkplaats (café & flexwerkplekken), Doka (nachtelijke cocktailbar), Canvas (club & restaurant), Broedplaats VKG (85 werkruimtes voor creatieven) en 172 hotelkamers, heeft het oude Volkskrantgebouw veel meer te bieden dan alleen een bed voor toeristen. De redelijke prijzen en toegankelijke sfeer maken Volkshotel een plek voor iedereen.

Volkshotel is gevestigd in het oude hoofdkantoor van De Volkskrant. Het krantenverleden is duidelijk zichtbaar in de architectuur en het interieur van het gebouw. Architect Steven Steenbruggen heeft de architectuur zo dicht mogelijk bij het originele jaren zestig ontwerp gehouden. Studio Müller van Tol zorgde voor een interieur vol verwijzingen naar de krant, en maakte daarbij zoveel mogelijk gebruik van de originele elementen van het gebouw: staal, hout, beton en glas. De negen special rooms – ontworpen door verschillende creatieve geesten variërend van interieurarchitecten uit Broedplaats VKG tot de toiletjuffrouw van Canvas – maken Volkshotel compleet.

duurzame vloeren

Bathing Bikou Volkshotel; foto Mark Groeneveld

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *