Surfana Surftrips: the good life voor iedereen

Door Almar Fernhout

Surfen stond al langer op mijn verlanglijstje, dus toen ik door Surfana uitgenodigd werd om dit te leren, hoefde ik niet lang na te denken. Op het vliegveld van Bordeaux werd ik opgepikt door een heel relaxte verschijning genaamd “Bio Bert”. Hij bleek de kok te zijn die vandaag ook de chauffeursrol vervulde. We reden in een uurtje naar Moliets, een kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan waar de golven fantastisch zijn.

De villa staat op slechts 10 minuten afstand lopen van het strand waar je ideaal kan surfen. ‘s Ochtends ga je met een instructeur, – meestal Jouke in mijn geval, een enthousiaste alleskunner – het water in voor een les of coachingsessie en de rest van de dag
kan je doen wat je wilt. Lekker relaxen bij het zwembad van de villa, de prachtige omgeving verkennen of natuurlijk nog meer surfen! We hadden een eigen kok, die je de hele dag verwent met (h)eerlijk eten. En koken kan hij!

12123  surfana 2

De zuidwestkust van Frankrijk staat bekend om haar geweldige golven. Zeker in het voor- en najaar is het heerlijk surfen. Het water is op goede temperatuur, er zijn weinig toeristen en de surf is supergoed! Het strand ligt op loopafstand van de villa, dus je kan goed wennen aan de golven omdat je eigenlijk altijd op dezelfde spot surft. De surftrip naar Frankrijk is aan te raden voor alle niveaus. De dagen worden afgesloten met een gezellig diner met heerlijke Franse wijnen en er wordt uitgebreid nagetafeld. De wijnproeverij met Jouke ‘als begeleider met Franse slag’ was hilarisch en deed iedereen ontdooien. Wat een goed glas wijn al kan doen… Tijdens de week wordt er van alles georganiseerd. De dagtrip naar San Sebastian (Spanje), waar we verschillende tapastentjes bezochten, en de outlet in Hossegor zijn erg vermakelijk.

Kortom, een week waarin je je surf-skills kan verbeteren, je lekker buiten in de natuur bent en waar je kan genieten van al het moois wat we met elkaar ervaren tijdens deze heerlijke surfvakantie!

surfana

Omdat ze de groep graag klein en gezellig willen houden, is er ruimte voor 8 gasten per week. Je hoeft niet perse te kunnen surfen; er is les voor beginners die nog nooit gesurft hebben, gevorderden en alles ertussenin. Een surftrip is zeer geschikt voor mensen die alleen willen komen. Naast Frankrijk worden er ook in Spanje en Portugal surftrips georganiseerd. Sportief bezig zijn, lekker eten (bedankt Bio Bert!) en prima sfeer (bedankt Jouke, Nette en eigenaresse Carine!), dat is wat je kunt verwachten bij Surfana Surftrips. En dat tegen een heel schappelijke prijs. Met deze super crew kom je niks te kort!

Meer info via www.surfanasurftrips.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *