Tips voor het goed verzorgen van jouw trouwe viervoeter

Hondenbezitters zullen het unaniem eens zijn over het belang van de verzorging van hun huisdier. Door elke dag met je hond samen te leven, wordt het eerder een gezinslid, dan dat het enkel als een dier wordt gezien. Gaat dit ver? Nee hoor. Daarom worden er hier tips gegeven op het gebied van de verzorging.

Weten wat ze eten

Weet jij hoe gebalanceerd de voeding is die jouw hond eet? Er zijn mensen die voor hun honden koken en zodoende precies weten wat ze binnen krijgen. Dit vergt veel discipline en wordt door menigeen benijd. Het gros van de hondenbaasjes zal niet in de keuken staan, maar in de dierenwinkel of zelfs supermarkt om te hondenvoer in droogvoer of blik te kopen. Op het gebied van droogvoer is Orijen hondenvoer een aanrader. Een voorbeeld van kwaliteit. De prijs ligt misschien iets hoger, maar daar is de kwaliteit absoluut naar. Als je weet wat je hond eet, schotel je hem of haar met een fijner gevoel een bak droogvoer voor.

Lees ook: “VeggieWorld is voor vleeseters”

Weer of geen weer

Het uitlaten. Dagelijks meerdere keren op een dag. Of het nu regent of de mussen van het dak vallen je gaat naar buiten met je hond. Je zult moeten. Honden die niet geregeld worden uitgelaten kunnen namelijk last krijgen van overgewicht, blaas- of darmproblemen. En de simpele reactie van verveling. Er is niets zo vervelend als een verveelde hond in huis. Ga daarom minimaal twee keer per dag met de hond op pad, het liefst vaker. Ruim de ontlasting altijd op (niet alleen voor het straatbeeld maar ook het eventueel overdragen van parasieten aan andere honden en zelfs mensen wordt niet vaak bij stilgestaan). Lijn de hond aan, want op de openbare weg is het verboden honden los te laten lopen en denk hierbij na over het type hondenriem. Naast de gewone hondenriem zijn er namelijk ook zogenaamde tuigjes. Bij honden die last hebben van nekproblemen en luchtwegaandoeningen werken deze beter.

Meer dierenverhalen?

Ruim helft Nederlanders betaalt graag meer voor natuurlijk voer
Op reis? Follow the law of two feet!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *