9e editie Festival Cinema Arabe 2017 sterker dan ooit

cinema arabe

Juist nú is verbinding en begrip belangrijker dan ooit

Het ontkracht je vooroordelen en is sowieso een eye-opener: Festival Cinéma Arabe toont je een genuanceerd beeld van de kleurrijke diversiteit van de Arabische wereld aan de hand van een groot aantal films, docu’s en korte films. Ook deze 9e editie van Festival Cinéma Arabe wordt weer een event om niet te missen!

cinema arabe11 t/m 17 April – Rialto en de Balie, Amsterdam
20 t/m 23 April – LantarenVenster, Rotterdam

Taboedoorbrekend, kritisch, emanciperend

Het festival gaat taboe doorbrekende onderwerpen niet uit de weg en reflecteert kritisch over de actualiteit waarin de samenleving polariseert, extremisme en radicalisering een grote rol spelen in de beeldvorming en het vormen van vooroordelen over de Islam en mensen met een Arabische achtergrond.
Cinéma Arabe besteedt ieder jaar speciale aandacht aan de rol van de vrouw in de Arabische wereld. Dit jaar zal dit thema worden uitgediept met films waarin feminisme, gender en emancipatie centraal staan.

Juist nu er zoveel problemen in het Midden Oosten zijn en de publieke opinie in het westen zich steeds openlijker tegen Moslims uitspreekt, is het volgens festivaldirecteur Adel Salem van groot belang dat een festival als Cinéma Arabe bestaat. Cultuur verbindt en is het kloppend hart van de samenleving. Door inzicht in achtergrond te bieden en dialoog tussen verschillende groepen in Nederland te stimuleren, ontstaat wederzijds begrip en kan verharding in de samenleving worden voorkomen. Toch zijn er juist op sociaal-cultureel vlak voortdurend bezuinigingen door de overheid, waardoor waardevolle initiatieven in hun bestaan worden bedreigd, juist wanneer die zo hard nodig zijn.

cinema arabe

Hoogwaardige artistieke kwaliteit

Festival Cinéma Arabe is een kwalitatief hoogwaardig filmfestival en hét platform voor Arabische film in Nederland. Het bekleedt naast een artistieke vertegenwoordiging van de Arabische wereld een maatschappelijke functie in de Nederlandse samenleving.

cinemaarabe.nl

 

cinema arabe

Meer film?

Burma Storybook – fantastische film!
Duik in de onderwaterwereld, met Wildlifde Film Festival

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *