Achtste Boeddhistisch Film Festival in Amsterdam

Van 4 t/m 6 oktober in het Amsterdamse filminstituut EYE.

Het thema is Nature & Nurture. De openingsfilm vrijdag 4 oktober uur is Samsara met een muzikale introductie door Namgyal Lhamo. Voor uitgebreide informatie over het programma: www.bffe.org. De kaartverkoop start 19 september via www.eyefilm.nl.

Samsara van Ron Fricke en Mark Magidson is een audiovisueel spektakel, gedraaid op 70 mm. Een meditatie over de cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. Eerder brachten de makers met de bekroonde films Baraka en Chronos een nieuwe visuele en muzikale kunst naar de bioscopen. Samsara is gefilmd over een periode van vijf jaar in 25 landen op vijf continenten. Fricke en Magidson gingen op zoek naar de ongrijpbare stroom van onderlinge afhankelijkheid en filmden daarvoor heilige gronden, rampgebieden, industriële complexen en natuurwonderen.
Cinemien brengt Samsara vanaf 19 december uit in de bioscopen.

Boeddhistisch film festival Amsterdam EYE

Festivalprogramma
Tijdens het festival draaien in EYE zestien films en documentaires, onder meer Escape from Tibet, John Cage: Journeys in Sound, Brad Warner’s Hardcore Zen, Feeding Your Demons, Tokyo Waka en One Track Heart.

Zaterdag 5 oktober, 19.45 uur is de screening van Alice Walker: Beauty in Truth.
Het aangrijpende verhaal over de buitengewone levensreis van de auteur van The Color Purple. Vanaf haar geboorte in een kartonnen hut in de katoenvelden van Georgia tot aan haar erkenning als een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw.

Zondag 6 oktober, 13.30 uur is de première van SamenLeven – Dialoog met de natuur.
Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten praat in het omstreden natuurterrein de Oostvaardersplassen met bioloog Frans Vera, journaliste Tracy Metz, fotografen Frans Lanting en Sacha de Boer, filosoof Bas Haring, astronaut André Kuipers en prinses Irene, de oprichtster van het NatuurCollege. Een film over passie en gedrevenheid, verwondering en mededogen en de liefde voor het leven. Aansluitend aan de screening is er onder leiding van Matthijs Schouten een live paneldiscussie met prinses Irene, André Kuipers en Bas Haring.

Algemeen
– Het gehele programma staat op de site van het festival: www.bffe.org.
– Het festival vindt plaats in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam.
– Kaarten zijn vanaf 19 september te koop via www.eyefilm.nl en tijdens het festival aan de kassa van EYE.

Het Buddhist Film Festival Europe is een uniek platform, omdat het zich richt op kwaliteitsfilms die raakvlakken hebben met spiritualiteit en boeddhistische inzichten. In het bestuur van de stichting BFFE zitten Kees Hin (filmmaker), Pieter van Huystee (producent) en Ragel Ossel (voorzitter). De festivaldirecteur is Babeth M. VanLoo, de producer is Sarah Payton.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *