De leukste activiteiten in de Nederlandse natuur

Ben je opzoek naar een leuke outdooractiviteit? De Nederlandse natuur staat vol met verborgen pareltjes, waar je zowel alleen, met je partner of met je kinderen tijd kunt doorbrengen. Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rij gezet.

Kanoën in de Biesbosch

Het nationaal park De Biesbosch is een bijzonder natuurgebied uitgestrekt over Zuid-Holland en Noord-Brabant. De prachtige natuur van De Biesbosch is te verkennen op alle mogelijke manieren: te voet of op de fiets, maar nog unieker: vanaf het water!

Vroeger heeft een grote vloedgolf een groot deel van de Biesbosch laten overstromen, dit heeft een groot stuk land doen wegvagen, wat plaats heeft gemaakt voor eindeloze rivieren midden door het natuurgebied. De perfecte plek om vanaf een kano het bijzondere natuurgebied te verkennen. Op deze manier ben je lekker actief en denk je ook nog eens aan het milieu!

Mountainbiken door Westenschouwen Zeeland

Zeeland is de perfecte provincie om te mountainbiken door zijn afwisselende routes door bossen en duinen. De 8 km lange route rondom het dorpje Westenschouwen is bestempeld als een van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland. De route brengt je door het westen van het Zeelandse eiland langs een uitgestrekt duingebied.

De route is te beginnen vanaf het parkeerterrein bij de A. van de Weydeweg in Burgh-Haamstede en vanuit daar duik je vrijwel meteen het bos in.

Wadlopen bij Ameland

Een activiteit waarbij je vies kan worden: Wadlopen. Ploeterend door de modder, zal je een worden met de natuur. Een unieke belevenis langs het water waar het goed mogelijk is dat je allerlei verschillende zeedieren/diertjes zult tegenkomen. In Nederland zijn er naast Ameland nog andere plekken waar je kunt wadlopen zoals Zeeland of bij de andere waddeneilanden.

Fietsen door de Achterhoek

Een andere geliefde outdoor activiteit is fietsen! Er zijn tal aan prachtige fietsroutes in Nederland, zo ook in de Gelderse Achterhoek: De Bekendelleroute. Deze fietsroute van 33 km lang neemt je mee door een beschermd natuurgebied. Onderweg fiets je langs landgoed ‘t Walfort en bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendelle bos. Het coulissenlandschap met weilanden en bosschages maken deze route een heerlijke outdoor activiteit.

De route is voorzien van vrijwel vlakke wegen en paden waaronder zand- en grindpaden. Vind je fietsen erg leuk, maar is de route te lang? Dan zijn electrische fietsen een goed alternatief!

Steppen door Limburg

Nederland is voor het grootste deel een vlak land. In Limburg is dat op sommige plekken net even anders. Het is daarom extra leuk actief de heuvels te gaan verkennen en dat op de step! Sommige steile stukken omhoog met de step kunnen zwaar zijn, maar naar beneden op de step is natuurlijk het allerleukste. Wanneer je conditie iets lager is, kun je bovenop de heuvel starten, dan hoef je immers alleen maar naar beneden. Of je kunt electrische steppen huren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *