Dit is waarom je een Pilates-workout doet! 6 gezondheidsvoordelen

Dit is waarom je een Pilates-workout doet! 6 gezondheidsvoordelen

Pilates is een uitstekende low-impact workout die effectief is in het versterken, verlengen en verstevigen van de spieren door middel van gecontroleerde, repetitieve bewegingen met het lichaamsgewicht. Er zijn uiteenlopende gezondheidsvoordelen verbonden aan een Pilates-workout, van meer kracht tot een betere lichaamshouding. Lees snel verder om enkele van de beste voordelen te ontdekken.

1. Het opbouwen van kernkracht

Pilates gaat allemaal over het trainen van je kern, de groep spieren die het bekken en de wervelkolom stabiliseren en controleren. De beweging vanuit een sterke, gecontroleerde kern is de essentie van vitale lichaamsbeweging en gezond leven. Kortom, Pilates helpt je een sterke kern te ontwikkelen in een verscheidenheid van bewegingen en houdingen!

2. Pilates versterkt al je spieren

Ja, met Pilates leg je een specifieke focus op je kernkracht, maar daar houdt het niet op! Met een  Pilates-workout zal je al je spieren versterken. De grote en de kleine, zelfs die waarvan je niet wist dat je ze had!

3. Verbetering van de nauwkeurigheid van de spiercontrole

Kleine bewegingen maken een groot verschil, en dat is waar je je tijdens Pilates voornamelijk mee bezighoudt. Met Pilates ben je bezig met aangescherpte bewegingsvaardigheden om een sterker en meer gecontroleerd lichaam op te bouwen. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe een schijnbaar kleine aanpassing in je lichaam jouw spiercontrole naar een heel ander niveau kan tillen! Wil je meer weten, zoek dan eens op Pilates Amsterdam West voor meer informatie over Pilates lessen! 

4. Het corrigeren van je houding

Kijk je naar je telefoon terwijl je dit artikel leest? Dan bestaat er een grote kans dat je schouders naar voren gebogen zijn, terwijl je je rug niet goed recht houdt! Dit soort houdingen kunnen onze lichaamshouding beïnvloeden en nek- en rugpijn veroorzaken. Deze rug- en nekproblemen kunnen  ook een domino-effect hebben op het lichaam, daarom is het uitlijnen van de lichaamshouding een van de pijlers van Pilates!

5. Verbetering van het evenwicht

Zeg nou zelf, niemand wil zijn evenwicht verliezen en vallen! Evenwicht is een essentieel onderdeel van lopen en het dagelijks leven, dus wil je er natuurlijk voor zorgen dat je sterk en gebalanceerd in je schoenen staat. Pilates staat bekend om verschillende hulpmiddelen voor balanstraining, om je sterker en zelfverzekerder door het leven te laten gaan.

6. Bevordering van lichaamsbewustzijn

We zijn ons heel vaak totaal niet bewust van onze lichamelijke neigingen. Soms zijn deze neigingen goed, maar ze kunnen ons echter ook aardig tegenhouden!. Pilates is ontworpen om deze slechte lichaamsneigingen te benadrukken, zodat we variatie en controle in onze bewegingen kunnen creëren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *