De voordelen van een elektrische laadpaal aan huis

De voordelen van een elektrische laadpaal aan huis

In de afgelopen jaren zijn elektrische auto’s enorm in populariteit gestegen. Dit komt onder andere door de hoge benzineprijzen en doordat elektrisch rijden natuurlijk beter is voor het milieu. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om hun huidige auto te vervangen voor een elektrisch exemplaar. Maar om zo’n auto optimaal te benutten heb je uiteraard een laadpaal nodig. In dit artikel lees je alles over elektrische laadpalen en waarom alle elektrische automobilisten er zelf een zouden moeten hebben.

Een laadpaal aan huis scheelt tijd

Steeds meer winkels, parkeergarages en benzinestations bieden hun eigen laadpunten aan, hierdoor wordt het veel makkelijker om je auto onderweg op te laden. Maar met de alsmaar toenemende populariteit groeit ook het aantal elektrische auto’s op de weg. Dit betekent dat steeds meer mensen onderweg gebruik willen maken van deze laadpunten, waardoor je soms moet wachten totdat er een vrijkomt. Daarnaast kost het opladen van de auto ook veel tijd, waardoor je nog langer moet wachten. Je auto thuis opladen kan je daarom veel tijd schelen. Je hoeft er namelijk niet bij te blijven en kunt rustig doorgaan met je dagelijkse bezigheden terwijl je auto oplaadt.

Je eigen laadpaal is goedkoper

Een eigen laadpaal kopen is niet goedkoop, maar je moet het eigenlijk zien als een investering in de toekomst. Je zult de kosten op de lange termijn namelijk vanzelf terugverdienen. Laadpalen bij winkels of benzinestations kosten je iedere keer opnieuw geld, en deze kleine bedragen zijn gezamenlijk toch een behoorlijk groot bedrag per maand. Wanneer je de laadpaal bij jou thuis regelmatig gebruikt, zul je al snel zien dat dit niet alleen makkelijker maar ook goedkoper is dan een laadpaal onderweg. Wil je de kosten nog verder naar beneden brengen? Maak je laadpaal dan openbaar! Op deze manier kun jij geld verdienen met je eigen laadpaal, en kun je de investering snel terugverdienen.

Kiezen voor je eigen groene stroom

Rijden in een elektrische auto is goed voor het milieu en onze planeet. Toch is het wel belangrijk om hierbij rekening te houden met de bron van de elektriciteit. Waar komt de stroom precies vandaan? Thuis kun je gelukkig je eigen energiebronnen kiezen, en met je eigen laadpaal weet je dus precies waar de energie vandaan komt. Misschien heb jij wel zonnepanelen op het dak van je woning of kies je voor energie die alleen wordt opgewekt door windturbines. Door het gebruiken van je eigen laadpaal zorg je ervoor dat je precies weet waar je energie vandaan komt, en kun je zonder schuldgevoelens in de auto stappen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.