Elektrische e-up! en e-Golf nu officieel

Volkswagen op elektro-toer.

Volkswagen betreedt het segment van de elektrische auto. Nog dit jaar komt de kleine e-up! op de markt en medio 2014 staat de elektrische e-Golf in de showroom. Beide modellen komen standaard als vijfdeursuitvoering. Prijzen zijn nog niet bekend.

De Volkswagen-importeur maakt haast met de introductie van de e-up!, want bij registratie in 2013 zijn zakelijk rijders geen fiscale bijtelling verschuldigd. Het model wordt aangedreven door een elektromotor van 60 kW. De batterij heeft een capaciteit van 18,7 kWh, waarmee hij een afstand van 160 kilometer kan overbruggen. Om het maximale uit de accucapaciteit te halen, maakt de e-up! gebruik van recuperatie van remenergie en hij is voorzien van een extra zuinige Eco+-stand.


De nieuwe Volkswagen e-up! komt nog dit jaar op de markt.

De e-Golf is gebaseerd op de zevende generatie Golf. Hij arriveert vóór de zomer van 2014 in Nederland en het is de eerste Golf met standaard led-koplampen. De elektromotor in de e-Golf heeft een vermogen van 85 kW. De batterijcapaciteit bedraagt hier 24,2 kWh en Volkswagen spreekt van een actieradius van 190 kilometer.
De elektrische versie van de Auto van het Jaar 2013 sprint van 0 naar 100 km/uur in 10,4 seconden en bereikt een topsnelheid van 140 km/uur. Net als de e-up! kan de e-Golf worden opgeladen via het stopcontact en via een snellader, waarmee de accu in dertig minuten voor tachtig procent kan worden opgeladen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *