Groeiend aantal duurzame alternatieven mobiliteit


Waarom nu overstappen op elektrisch autorijden, gezien het groeiende aantal alternatieven op de langere termijn?

Elektrische auto’s gaan zeer efficiënt om met hun energie. Elektriciteit kan bovendien vanuit meerdere bronnen komen, zoals wind, biomassa, kolen, kernenergie en gas. Daarmee daalt de olieafhankelijkheid voor het transport. Ook is er minder uitstoot van onder meer NOx, SOx en fijnstof (als gevolg van remmen en van de banden). Dat maakt elektrisch rijden erg geschikt voor het vervoer in stedelijke gebieden. Elektrische voertuigen zijn echter nog wel prijzig en nog niet alle problemen voor grootschalig gebruik zijn opgelost.

Het gebruik van elektrische voertuigen is kansrijk, maar het marktaandeel ervan in de verkoop van nieuwe auto’s zal in de komende jaren nog niet zo groot zijn. Bovendien zijn de elektrische auto’s geschikt voor een bepaalde categorie gebruikers, door de beperkte reisafstand per dag en de kleinere laadmogelijkheden.

Athlon Car Lease

Ondersteuning kansrijke opties
Alternatieven als aardgas, biobrandstoffen en waterstoffen hebben ook allemaal hun eigen voor- en nadelen en richten zich ook op specifieke doelgroepen. Daarom is het belangrijk dat de rijksoverheid ook andere kansrijke opties ondersteunt die verkeersgerelateerde milieuproblematiek aanpakken.
Voorbeelden zijn het rijden op waterstof en biogas en het gebruik van hogere blends biobrandstoffen (zonder duurzaamheidsnadelen). Deze ontwikkelingen zijn sterk gerelateerd aan het elektrisch rijden.
De brandstofcelauto (FCEV) is bijvoorbeeld een elektrische auto waarbij de batterij niet primair wordt gevoed vanuit het net, maar door een brandstofcel op waterstof. Daarnaast kunnen biobrandstoffen, zeker in combinatie met volgende generaties hybride auto’s, sterk bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot.

Bron: veelgestelde vragen over elektrisch rijden- uitgave Energie Transitie Platform Duurzame Mobiliteit

www.athloncarlease.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *