Is elektrisch rijden beter voor het milieu?

is-elektrisch-rijden-beter-voor-het-milieu

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden. Iedereen heeft hier zijn of haar eigen reden voor. De meest gehoorde reden is dat het beter is voor het milieu. Toch zetten sommige mensen hier vraagtekens bij. Is elektrisch rijden wel beter voor het milieu?

Minder CO2 uitstoot met een elektrische auto

Elektrisch rijden wordt omschreven als ‘beter voor het milieu’. Toch denken sommige mensen hier anders over. Vooral de productie van dit type auto’s zou niet goed voor het milieu zijn. Toch is een elektrische auto een heel stuk groener dan een benzine- of dieselauto. Gedurende de levensduur van een auto stoot een elektrische auto 40% minder CO2 uit dan een benzine- of dieselauto.

Andere vooroordelen elektrisch rijden

Naast dat sommige mensen denken dat een elektrische auto niet goed voor het milieu is, zijn er nog een aantal vooroordelen over elektrisch rijden.

  • Een elektrische auto is duurder. De aanschaf van een elektrische auto is momenteel nog hoog, maar uiteindelijk kun je met een elektrische auto besparen. Denk bijvoorbeeld aan lagere brandstofkosten en minder onderhoud.
  • De actieradius is te klein. In het beginsel van de elektrische auto konden deze auto’s inderdaad nog geen lange afstanden afleggen met een volle accu. De accu’s gaan tegenwoordig een stuk langer mee.
  • Er zijn niet genoeg laadpalen. Er komen steeds meer laadpalen bij en ook schaffen veel mensen een eigen laadpaal aan.

Gebruik je eigen laadpaal om te besparen

Als je gebruik maakt van jouw eigen laadpaal dan beschik je altijd over een volle accu. Als je gebruik maakt van zelf opgewekte stroom door middel van zonnepanelen, dan rijd je nog ‘groener’. Ook betaal je de tarieven die op dat moment voor jou gelden. Maak je gebruik van een openbaar laadstation, dan liggen deze tarieven een stuk hoger. Je bespaart met een eigen laadpaal dus op de kosten. Ga je een laadpaal voor thuis aanschaffen? Dan is het belangrijk dat jouw groepenkast hierop is ingericht. Bij Elektramat kunnen ze je meer informatie geven over zowel laadpalen als groepenkasten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *