Steeds meer elektrische autotransporten door NL auto-importbedrijven

Steeds meer elektrische autotransporten door NL auto-importbedrijven

Er vinden steeds meer elektrische autotransporten vanuit Duitsland naar Nederland plaats. Dit komt omdat de elektrische auto’s daar vaak zeer goed onderhouden zijn en de kilometerstanden laag zijn. Daarnaast is het aanbod van elektrische auto’s in Duitsland groot, vooral van de hoogwaardige auto’s. Hierdoor zijn er veel goede auto’s die geïmporteerd kunnen worden naar Nederland, en dat is interessant als je een elektrische auto wilt aanschaffen. Je kunt hier namelijk zeer veel op besparen vergeleken met wanneer je er een in Nederland zou aanschaffen. Bovendien bespaar je ook flink op benzine kosten, omdat elektriciteit een stuk goedkoper is.

Nederlandse importbedrijven

Omdat het importeren van elektrische auto’s uit het buitenland (vooral Duitsland) steeds populairder wordt, worden er ook steeds meer Nederlandse importbedrijven opgericht. Zij helpen jou om de auto te importeren vanuit het buitenland en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt. Het is namelijk niet iets wat je zomaar doet en er kan ook het een en ander misgaan. Het is daarom handig om een bedrijf in te schakelen dat verstand heeft van het importeren van een (elektrische) auto uit het buitenland. Er zijn zoveel factoren waar je op moet letten en deze bedrijven hebben dit al vaker gedaan, waardoor ze er veel ervaring in hebben.

BPM berekenen

Als je een auto wilt importeren, moet je onder andere de BPM berekenen. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het hele proces. Je gebruikt hier een BPM calculator voor, maar je moet wel precies weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Door de BPM te berekenen weet je of het waardevol is om een bepaalde auto te importeren. Het berekenen hiervan kan nog weleens lastig zijn omdat er veel veranderingen in regels plaatsvinden. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen die de BPM voor jou kan berekenen. Die weet precies welke regels er op dit moment gelden en hoe je het meeste kunt besparen. Voor een elektrische auto daarentegen, is het niet nodig om de BPM te berekenen, omdat deze geen CO2 uitstoten.

Auto-importservice

Als je een bedrijf hebt ingeschakeld die jouw elektrische auto gaat importeren uit het buitenland, kan dit bedrijf ook regelen dat je de juiste laadkabels krijgt en je adviseren over de juiste laadpaal. Jij hoeft je daar dan niet druk over te maken. Ook als je geen tijd hebt om de auto op te halen als alles geregeld is, dan kan het bedrijf met hun auto-importservice de auto ophalen. Er wordt dan vooraf uitgelegd hoe dit allemaal in zijn werk gaat en jij hoeft alleen maar thuis te wachten tot de auto voor de deur staat. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat er niks misgaat. Bovendien kan een auto-import bedrijf je wellicht adviseren over hoe het transport van de auto zo duurzaam mogelijk kan verlopen. Deze bedrijven hebben dit namelijk al veel vaker gedaan en ze weten precies wat hen te wachten staat.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *