Test Toyota Full Hybrid Yaris

Voor wie op de centen let.

De hybride-familie van Toyota breidt alsmaar uit. Na de onlangs geïntroduceerde Prius Wagon is het nu de beurt aan de compactere Full Hybrid Yaris. Die staat vanaf 15 juni in de showroom. Duizend Nederlanders hebben er op voorhand al een besteld.

Toyota Yaris Hybrid
Foto: De Toyota Full Hybrid Yaris blinkt vooral uit in zuinigheid

Een laag brandstofverbruik is het speerpunt van de Full Hybrid Yaris. Tijdens de presentatie van de Yaris in Amsterdam stelde directeur Pieter van der Velden van Toyota-importeur Louwman & Parqui dat het verbruik in de praktijk eerder 4,5 tot 5 liter zal zijn. Tijdens twee testritten haalden wij zelfs 3,9 en 3,8 liter per 100 kilometer. De elektromotor neemt het vaak van de verbrandingsmotor over. Dat kan ie tot snelheden van 50 km/uur en tot een afstand van 2 kilometer.
Rijden doet de Full Hybrid Yaris prima. Dat komt mede dankzij het best hoge vermogen van maximaal 74 kW (verbrandingsmotor plus elektromotor). De auto stuurt opvallend licht en daardoor soms ook wat gevoelloos. Die sterke bekrachtiging is vooral prettig bij langzaam rijden in de stad.
Een sterk punt het feit dat de Full Hybrid Yaris tot 2015 BPM-vrij is én dat zakelijk rijders eveneens tot 2015 maar 14 procent hoeven bij te tellen. Daarmee past de Yaris helemaal in het huidige tijdsbeeld: compact en schoon.

www.toyota.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *