Vergeet niet je nieuwe auto goed te verzekeren

Vergeet niet je nieuwe auto goed te verzekeren

Heb je je oog laten vallen op een andere auto? Als de auto volledig naar je wens is, is het de hoogste tijd om de auto te kopen. Het leven is te kort om in een auto te rijden waarin je eigenlijk niet zo blij bent. Durf daarom te investeren in de nieuwe auto waar je graag in wilt rijden.

Het is hierbij wel aan te raden om ook met de randzaken rekening te houden. Zo is het van essentieel belang dat je je nieuwe auto op de juiste manier verzekert. Net zoals bij een verzekering voor je huis heb je op dit gebied voldoende keuze.

Let goed op de dekking

Ten eerste is het erg belangrijk dat je goed op de dekking let. Heb je bijvoorbeeld je oog laten vallen op een auto van 15 jaar oud? Dan kun je het beste voor een reguliere WA autoverzekering kiezen. Wil je echter een auto van slechts 2 jaar oud kopen? Dan is het verstandiger om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Met zo’n verzekering is je auto tegen nagenoeg alles verzekerd.

Het is verstandig om voor een zo’n uitgebreid mogelijke autoverzekering te kiezen. Maar, je moet niet onnodig voor een hele uitgebreide autoverzekering kiezen. Als je een oude auto hebt, is het kostentechnisch zonde om voor een allrisk autoverzekering te kiezen. Voor zo’n verzekering betaal je namelijk veel geld. Te veel geld zelfs, met het oog op de leeftijd van je auto.

Let goed op de voorwaarden

Het verzekeren van je nieuwe auto is een belangrijke aangelegenheid. Je wilt niet al te veel betalen, maar je wilt wel op de juiste manier verzekerd zijn. Alleen al daarom is het advies om heel goed op de voorwaarden te letten. Waar is je auto precies tegen verzekerd? En wat staat er precies in de polis van de verzekeringsmaatschappij? Dit zijn twee belangrijke vragen om kritisch naar te kijken.

Check je schadevrije jaren

Zeker als je een allrisk autoverzekering af wilt sluiten, moet je hier diep voor in de buidel tasten. Om de premie een stuk omlaag te krijgen, komen schadevrije jaren maar al te goed van pas. Check daarom goed hoeveel schadevrije jaren je hebt en ben er zeker van dat je deze inzet bij je nieuwe autoverzekering. Dankzij schadevrije jaren geniet je oprecht van een flinke korting.

Maak een goede vergelijking

In Nederland bestaan tientallen aanbieders van autoverzekeringen. Zet daarom goed je wensen op een rijtje en maak vervolgens een vergelijking tussen deze autoverzekeringen. Bij welke maatschappij ben je het beste uit? En welke autoverzekering sluit het beste op je wensen én op je auto aan? 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *