Vernieuwd! Tesla Model S

Het model waarmee Tesla écht is begonnen, heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. De neus van Model S lijkt nu meer op de nieuwe Tesla, Model 3. Daarnaast is bijvoorbeeld de grille verdwenen en zijn de koplampenarmaturen voorzien van een adaptief LED-systeem, dat meedraait in de bochten.

Het HEPA-luchtfiltersysteem uit Model X, dat nu zelf een biologische luchtaanval kan filteren, is nu leverbaar voor Model S. Helaas, blijken de geruchten over een Tesla Model S P100D niet te kloppen… Maar verder biedt Tesla wel twee nieuwe sierlijsten voor het interieur: Figured Ash Wood Décor en Dark Ash Wood Décor.

Versies en vernieuwingen
Het opladen van het accupakket met een standaard oplader verloopt nu een stuk snellen, doordat de oplader is geüpgraded van 40A naar 48A. Verder zijn de modelversies niet gewijzigd. Tesla Model S als 70 levert standaard met achterwielaandrijving en een 70kWh batterij, wat goed is voor een rijbereik van 455 kilometer (NED-cijfers), een 0-100-sprint van 5,8 seconden en een topsnelheid van 225 km/u. De 70 is ook met vierwielaandrijving leverbaar. Het topmodel, Model S 90D, vormt de volgende stap en haalt in theorie 557 kilometer, sprint in 4,4 seconden naar 100 km/u en bereikt een top van 250 km/u. Wie op deze Performance-versie de Ludicrous Upgrade laat installeren, profiteert van een snellere 0-100-tijd van liefst 3,0 seconden. Zonder de upgrade duurt deze sprint 0,3 seconde langer.

tesla-model-s-wit-facelift-2

tesla-model-s-wit-facelift-5

Alle wijzigen worden door Tesla per direct in productie genomen in de Fremont-fabriek in Californië. De vernieuwde Model S kan geconfigureerd worden op de website van Tesla.

Meer lezen? Kijk op de website van ZER Auto.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *