Wat zijn de veiligste elektrische auto’s?  

Wat zijn de veiligste elektrische auto’s  

Nu elektrisch rijden steeds bekender en populairder wordt is het niet gek dat mensen zich gaan afvragen welke auto’s nou het veiligst zijn. Dit is natuurlijk een lastige vraag, omdat iedereen veiligheid op een andere manier bekijkt. Bedoel je veilig als het aankomt op beschermingsmechanismen tijdens een ongeval. Of bedoel je veilig in de systemen en grip die de auto heeft? Het beste antwoord op deze vraag is natuurlijk: alle veiligheid. Je wilt natuurlijk een auto die zowel goed op de weg ligt als een auto die mocht het fout gaan, toch genoeg body heeft om de klap te incasseren. Er zijn vandaag veel elektrische auto’s en hybride auto’s, maar nog niet ieder merk heeft ja gezegd op de lease functie. In dit artikel kijken we alleen naar de elektrische auto’s die je ook terugvindt bij de Nederlandse leasemaatschappijen. 

De Tesla model 3

Tesla is één van de populairste elektrische auto’s. Door de jarenlange ervaring heeft Tesla verschillende modellen ontworpen die erg makkelijk en veilig zijn in de omgang. Ben je opzoek naar een veilige auto? Lease de Tesla 3, dan zit je in ieder geval goed. Dit model is één van de veiligste auto’s ter wereld, dit model doet er namelijk alles aan om een crash te voorkomen. Van noodremsystemen tot camera’s en sensoren, dit model helpt jou om veilig de weg op te gaan. Mocht je onverhoopt toch een ongeval krijgen, dan mag je van geluk spreken dat je dat overkomt in een Tesla 3. Van alle door de NHTSA geteste voertuigen heb je namelijk de minste kans op letsel in dit model! Een geluk bij een ongeluk dus. 

Tesla model Y

Nieuwe Tesla lease modellen zijn sinds kort beschikbaar bij leasemaatschappijen in Nederland. Een Tesla model y leasen is niet alleen verstandig als het aankomt op de veiligheid, maar ook als we het hebben over de prijs-kwaliteit verhouding. Verschillende mensen hebben aangegeven dat ze zich veiliger voelen in deze auto dan zijn of haar vorige auto. De auto heeft net als de andere Tesla modellen verschillende systemen die de auto elke seconden controleren op grip verbruik en andere zaken. Zo weet de auto het direct als er iets mis is. Deze auto wordt dan ook wel gezien als de veiligste elektrische auto die momenteel op de Nederlandse markt beschikbaar is. Leasen maakt het makkelijk voor mensen om ook de stap te zetten naar elektrisch rijden. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *