Zo sluit je een autoverzekering af voor een elektrische auto

Zo sluit je een autoverzekering af voor een elektrische auto

Heb je de overstap gemaakt van een brandstofauto naar een elektrische auto? Dan draag jij jouw steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Elektrische auto’s stoten namelijk geen schadelijke stoffen uit. Je rijdt immers op stroom en niet op diesel, benzine of gas. Omdat een elektrische auto vaak niet goedkoop is, is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Als het jouw eerste elektrische auto betreft, weet je mogelijk niet hoe je deze het beste kunt verzekeren. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst vertellen we je namelijk hoe een autoverzekering afsluiten voor een elektrische auto in zijn werk gaat.

Wat is de beste dekking voor een elektrische auto?

Wie denkt dat er een speciale autoverzekering is voor elektrische auto’s, heeft het mis. Bij de meeste verzekeraars verzeker je zo’n auto namelijk op dezelfde manier als een brandstofauto. Dit betekent dat je uit drie verschillende dekkingen kunt kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. De kans is klein dat je een elektrische auto gekocht hebt die ouder dan 10 jaar is. Daarom is het niet verstandig om enkel voor een WA-verzekering te kiezen als je in een elektrische auto rijdt. Met deze dekking verzeker je namelijk alleen schade die je bij anderen aanricht.

Wil je dat ook schade aan jouw elektrische auto vergoed wordt? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Bij eerstgenoemde dekking wordt schade door inbraak, diefstal of joyriding en schade door hagel of storm vergoed. Ook bij ruitschade kun je aankloppen bij jouw verzekeraar. Raak je betrokken bij een aanrijding met jouw elektrische auto en wil je dat ook deze schade vergoed wordt? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Met deze dekking wordt ook schade door slippartijen van de weg of te water raken vergoed. Vandaar dat de meeste mensen de verzekering WA + Beperkt Casco beter kennen onder de naam allriskverzekering.

Kies voor een dekking met aanschafwaarderegeling

Elektrische auto’s zijn aanzienlijk duurder in de aanschaf dan brandstofauto’s. Daarom is het extra belangrijk om zo’n auto goed te verzekeren. Als wij jou advies mogen geven, raden we je aan te kiezen voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Dit doe je niet alleen maar omdat schade aan jouw auto dan ook vergoed wordt. Nee, want er zijn namelijk verzekeraars die werken met een zogeheten aanschafwaarderegeling.

De aanschafwaarderegeling maakt vaak standaard deel uit van de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Dankzij deze regeling ontvang je de aanschafwaarde van jouw elektrische auto terug als deze binnen 3 jaar gestolen wordt of je hem total loss rijdt. Hierdoor hoef je niet met jouw handen in het haar te zitten als je met één van deze zaken te maken krijgt. De verzekeraar keert dan geld uit, waardoor je een nieuwe elektrische auto kunt kopen.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil je jouw elektrische auto verzekeren? Ga hierbij dan niet over één nacht ijs. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk een verkeerde keuze maakt. Om dit te voorkomen, doe je er goed aan verzekeringen voor elektrische auto’s met elkaar te vergelijken. Dit is overigens voor iedere verzekering auto aan te raden. Dankzij een vergelijking kom je namelijk te weten wat de beste elektrische auto verzekering is. Vergelijk je met behulp van een vergelijkingssite? Dan zie je direct hoeveel een autoverzekering je kost. Let overigens nooit alleen maar op de premie. Een lage premie is leuk, maar het is een stuk belangrijker dat jouw elektrische auto goed verzekerd is.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.