3 voorbeelden van een duurzame badkamerinrichting

3 voorbeelden van een duurzame badkamerinrichting

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis duurzaam in te richten. Een duurzame badkamer begint met het kiezen van de juiste materialen. Eén van de meest populaire keuzes is het gebruik van houten badmeubels. Dit omdat het natuurlijk materiaal is dat vele jaren meegaat. Daarnaast geeft hout een warme sfeer aan de badkamer die kunststof en keramiek niet kunnen evenaren.

Ben jij ook van plan jouw badkamer duurzaam in te richten? Hier zijn 3 voorbeelden van hoe je een badkamer duurzaam kunt inrichten met houten badmeubels.

1. Eiken badkamermeubel

Eiken is een sterke en duurzame hardhoutsoort die perfect geschikt is voor het maken van badkamermeubels. Het is bestand tegen vocht en kan daardoor makkelijk in een badkamer geplaatst worden. Bovendien geven eiken badmeubels een warme en natuurlijke uitstraling aan je badkamer, waardoor het direct een stuk sfeervoller wordt.

2. Teak badkamermeubel

Teak is misschien wel de meest populaire hardhoutsoort als het gaat om de inrichting van je woning. Het materiaal wordt veel gebruikt in tuinmeubilair, maar kan ook prima binnenshuis toegepast worden, zoals in je badkamer. Teak is namelijk waterbestendig en rot- en schimmelvrij, waardoor het uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast geeft teakhout je interieur een prachtige luxe uitstraling. En dat is natuurlijk erg mooi meegenomen!

3. Bangkirai badkamermeubel

Bangkirai is net als teak populair materiaal als het gaat om tuinmeubilair, maar kan ook prima binnenshuis worden toegepast voor, in dit geval, je badkamer. Zo is Bangkirai net zo waterbestendig en rot- en schimmelvrij als teak, wat in een ruimte als de badkamer natuurlijk een onwijs groot voordeel is. Daarbij geeft het de ruimte een nog mooiere, luxere uitstraling.

Kies je een van deze type houten badmeubels? Dan zorg jij niet alleen voor een duurzame badkamer, maar ook voor een onwijs mooie uitstraling in je badkamer!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *