Alles over de schrobklassen van muurverf

Alles over de schrobklassen van muurverf

Er zijn eindeloos veel soorten muurverf te koop. Van extreem matte verf tot hoogglans. Maar wist je dat er ook schrobvaste muurverf verkrijgbaar is? Deze verfsoort is op veel manieren toe te passen. In het onderstaande artikel lees je alles wat je moet weten over schrobvaste verf en de bijbehorende schrobklassen.

Wat is schrobvaste muurverf?

Een schrobvaste muurverf blijft ook na vele schoonmaakbeurten nog mooi. Het houdt dus in dat je de muur na het aanbrengen van deze verf goed kunt reinigen en dat het langer fris oogt. Dit is heel handig in de keuken, waar vaak spetters en vlekken op de muur terechtkomen. Maar ook als je huisdieren en/of kleine kinderen hebt, is het fijn wanneer je de muren gemakkelijk schoon kunt maken. Daarnaast wordt schrobvaste muurverf veel toegepast in restaurants, scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en winkels.

Welke schrobklassen zijn er?

Hoe schrobvast de muurverf exact is, kun je zien aan de zogenaamde schrobklasse. Dit wordt ook wel eens de reinigbaarheidsklasse genoemd. De klasse geeft aan hoe vlekbestendig, veegbestendig en hoe goed afwasbaar de verf is. Feitelijk zijn er in totaal 5 schrobklassen. Toch worden klasse 4 en 5 vrijwel nooit benoemd, omdat deze niet schrobvast zijn. Hieronder worden daarom enkel schrobklasse 1 tot en met 3 toegelicht.

Muurverf met schrobklasse 1

Schrobklasse 1 is de aller beste klasse. Muurverf binnen deze categorie is dus zeer vlekbestendig, heel goed te reinigen en erg slijtvast. Zelfs donkere vlekken van bijvoorbeeld rode wijn zijn in de meeste gevallen weg te poetsen. Als je dus op zoek bent naar een goed reinigbare muurverf voor in de keuken, is een verfsoort uit klasse 1 de beste keuze. De Sigmapearl Clean Matt is hier een goed voorbeeld van. Zelfs na vele schoonmaakbeurten blijft de kwaliteit en de matte look gewaarborgd.

Muurverf met schrobklasse 2

Een muurverf met schrobklasse 2 is goed te reinigen en matig vlekbestendig. Hardnekkige en donkere vlekken zoals rode wijn en koffie zijn helaas minder goed te verwijderen. Ook is de muurverf minder slijtvast. Je kunt het prima gebruiken in de woonkamer, de slaapkamer of in je thuiskantoor. Voor de keuken en kinderkamer is schrobklasse 1 toch een betere optie.

Muurverf met schrobklasse 3

Verfsoorten die binnen deze 3e schrobklasse vallen, zijn matig tot slecht te reinigen. De verf is niet vlekbestendig en ook niet slijtvast. Het wordt daarom vooral toegepast in ruimtes die niet intensief gebruikt worden of om enkel het plafond te schilderen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *