Autarco’s micro-omvormer voor zonne-energie geeft hogere ROI

autarco

Cradle-to-cradle design & lagere totale kosten

Autarco heeft een micro-omvormer ontwikkeld die de traditionele omvormers overtreft op het gebied van opbrengst per paneel, flexibiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. De omvormer is opgebouwd uit ultra betrouwbare onderdelen en heel geschikt voor een schaalbaar zonne-energiesysteem.

Autarco is het eerste merk ter wereld dat losse componenten integreert tot complete zonne-energiesystemen onder één naam. Ieder systeem wordt geleverd met een kWh-garantie.

Naarmate de zonne-industrie volwassener wordt, worden er naast grootschalige open velden steeds meer kleinschalige complexe daken voorzien van zonne-energiesystemen. Voor een omvormer heeft de bebouwde omgeving echter een aantal beperkende factoren, zoals schaduwinval en verschillende oriëntaties. Deze uitdagingen kunnen niet worden opgelost met stringomvormers of optimizers.

autarco

Stringomvormer versus Autarco XSX micro-omvormer
Micro-omvormers worden in tegenstelling tot stringomvormers nooit beperkt door de minst presterende module in een string. De Autarco micro-omvormer heeft 3,1% meer energieopbrengt dan de toonaangevende stringomvormers en DC-geoptimaliseerde stringomvormers. Prestaties zijn nog steeds uitstekend tijdens zonsopgang, zonsondergang en in andere situaties met weinig licht. Vergeleken met een stringomvormer heeft een micro-omvormer gedurende de levensduur van een PV-installatie minder totale kosten en een betere ROI. De Autarco micro-omvormers is daarnaast schaduwtolerant, makkelijk schaalbaar en optimaal betrouwbaar dankzij een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar.

Cradle-to-cradle design
Andere micro-omvormers hebben een gegoten design. Dit betekent dat de inwendige ruimte van de behuizing is gevuld met een ingekapselde samenstelling, met als gevolg dat het gehele product een massief blok is. De Autarco XSX micro-omvormer is volledig ontworpen vanuit het cradle-to-cradle principe. De printplaat is bedekt met een laag transparante coating. Deze modernere techniek is is lichter van design, makkelijker te inspecteren, te testen en te repareren. Alle materialen zijn na de lange levensduur van 25 jaar volledig recyclebaar.

Autarco

Autarco Smart Home
De Autarco XSX300 micro-omvormer is ’s werelds eerste omvormer met ingebouwde draadloze Z-Wave functionaliteit. Z-Wave is veel stabieler dan WiFi en het standaard protocol voor draadloze machine-to-machine (M2M) communicatie en internet-of-things (IoT) applicaties. Het maakt integratie mogelijk met het Autarco Smart Home platform, waardoor gebruikers niet alleen energie opwekken maar ook de volgende stap kunnen zetten naar een energiezuiniger huis.

autarco

Autarco is het eerste merk dat losse zonne-energiecomponenten integreert in complete systemen onder één merknaam. Alle systemen worden geleverd met een kWh-opbrengstgarantie. Het bedrijf is gevestigd in Shanghai en Eindhoven en heeft wereldwijde verkopen.

www.autarco.com

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *