De vele voordelen van een vloerkleed

Vloerkleed

Het vloerkleed is helemaal terug van weggeweest. Je ziet ze in vele soorten en maten. Van designers kleden tot hoogpolige vintage vloerkleden, of een onweerstaanbaar vloerkleed met een mooi retro uiterlijk. Een vloerkleed in je kamer kun je om meerdere redenen in huis gebruiken. Je kamers worden mooier en gezelliger van een bijpassend vloerkleed. Een ander groot voordeel is dat vloerkleden een behoorlijk geluiddempende werking hebben. Dat scheelt een hoop irritatie bij de buren. Je hebt dus zelf ook minder last van geluidsoverlast als je buren vloerkleden in huis hebben liggen.

Vloerkleed tegen geluidsoverlast

Als je buren komen vragen of je iets zachter lopen wilt of je schoenen uit zou willen doen als je thuiskomt, dan weet je dat ze echt last hebben van de geluiden die je veroorzaakt. Houten vloeren of vloeren met laminaat maken de gehorigheid meestal nog erger. Tegen geluidsoverlast het hele huis laten stofferen is natuurlijk een mogelijkheid, maar dat is een stuk duurder dan een paar mooie dikke vloerkleden in de kamers leggen. Als je dan ook nog een paar pantoffels koopt zullen de buren heel wat minder last hebben van gebonk of gestommel.

Vloerkleden om energie te besparen

Een ander groot voordeel van vloerkleden is dat je er letterlijk warmpjes bij komt te zitten. Een flink vloerkleed in je kamer zorgt voor warmere voeten en houdt ook een de optrekkende kou tegen. Ook zijn vloerkleden lekker zacht en warm aan je voeten. Ook kun je lekker zitten op een vloerkleed. Als je nog jong bent en je ontvangt veel vrienden op je kamer, dan zullen je vrienden eerder plaatsnemen op een zacht vloerkleed dan op de harde grond. Als je wat ouder bent en kleine kinderen hebt, zullen ze heerlijk zitten spelen op een vloerkleed. Met vloerkleden maak je het warmer, gezelliger en je bespaart ook energie.

Vloerkleed om je kamer gezelliger te maken

Maar naast alle voordelen tegen geluidsoverlast is een vloerkleed natuurlijk ook een prima voorwerp om je huis een stuk gezelliger en mooier te maken. Een mooi strak vloerkleed geeft namelijk ook heel veel sfeer aan een kamer. Welk vloerkleden van bijvoorbeeld Karpettenkelder.nl zouden het beste in jouw huis of kamer passen?

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *