Duurzaam stoken met een kachel

Elektrische haard

Lekker kunnen genieten van een brandend en sfeervol haardvuurtje. Wie wil dat nu niet? Helaas horen wij maar al te vaak dat het stoken van een houtkachel ongezond is. En dat is helaas waar, de fijnstof en andere stoffen die vrijkomen bij de verbranding van hout zijn ongezond. Mensen kunnen benauwd worden van de uitstoot van rook en de geur kan voor overlast zorgen. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat de overgrote deel van de houtstokers rekening houdt met de buren. Een open haard wordt dan ook minder vaak aangedaan. En als er wel wordt gestookt dan is het van belang dat men een aantal regels in acht neemt. Zo kan de overlast voor mens en milieu tot het minimum worden beperkt.

Alternatieve brandstoffen

Ook van de gashaard kan het nodige gezegd en geschreven worden. Aardgas ligt al langer onder vuur en staat zelfs met hoofdletters in het klimaatplan als actiepunt. Het gasverbruik moet worden gereduceerd en er moet overgestapt worden op alternatieven als waterstof, windenergie, zonnepanelen etc.   

Haardenleveranciers zijn daarom al jaren bezig om gashaarden te verduurzamen. Haarden van tegenwoordig voldoen dan ook aan strenge richtlijnen en hebben enorme stappen gemaakt qua verduurzaming. Een haard heeft bijv. minder vermogen nodig om dezelfde warmte te kunnen produceren, filters zorgen ervoor dat de uitstoot minder schadelijk is en de haard kan zelfs via een app worden geprogrammeerd zodat het vermogen en warmte-afgifte nog beter beheersbaar is. 

De oplossing

Maar zijn al deze ontwikkelingen voldoende, of is er nog een revolutie nodig om te komen tot een duurzame haard? Als u op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de haardenbranche dan kunnen we deze vraag volmondig met ‘nee’ beantwoorden. Want de ontwikkeling van het ‘elektrische vuur’ is de revolutie waar iedereen op heeft gewacht. De elektrische haard van tegenwoordig heeft zich met grote sprongen voorwaarts doorontwikkeld en is daardoor de haard van de toekomst. De techniek maar zeker ook het vuur zelf. Eektrisch vuur is doorgaans dan ook bijna niet meer te onderscheiden van het traditionele houtvuur. De ‘vlammen’ zijn zo realistisch en echt dat men soms denkt dat ze er zich aan kunnen branden. 

Ongekende mogelijkheden

De elektrische haard is niet alleen op duurzaamheidsvlak een geweldige uitkomst maar biedt ook op ander vlak ongekende mogelijkheden. Door de vele soorten en type elektrische haarden is er meer dan voldoende keus. Elektrische haarden zijn echt in alle soorten en maten, van een kleine vrijstaande elektrische haard tot een indrukwekkende inbouw elektrische haard. En van een tunnelhaard (waarmee u twee ruimtes met elkaar verbind d.m.v. een haard) tot een cinewall opstelling waarbij haard één geheel vormt met tv en meubel.

Twijfel daarom niet langer en kies nu voor de meest duurzame haard, de elektrische haard. Wilt u overgaan tot aanschaf van de meest duurzame haard of een prachtige cinewall kopen? Laat u dan nu overtuigen door uitgebreide aanbod en ontdek de mogelijkheden van een elektrische haard.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *