Duurzame & Natuurlijke Kussens Van Louane

Vanaf 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid 2018, zit je zorgeloos op mooie LOUANE design kussens voor binnen én buiten. Een echte innovatie in de meubelindustrie. LOUANE pakt het anders aan en maakt alleen kussens die 100% harmless zijn. Gemaakt met liefde voor mens en natuur en met de beste materialen die de aarde te bieden heeft. Oprichter Cees Verkerk; “De natuur verzorgt de materialen van onze kussens. Wij werken met het enige ter wereld gecertificeerde ECO-latex, kokos en GOTS (Global Organic Textile Standard) wol. Voor de buitenzijde werken wij met GOTS gecertificeerd katoen. Of kies, voor een luxe uitstraling, ons GOTS gecertificeerde linnen in prachtige kleuren.”

Tuinkussens & binnenkussens: minstens zo comfortabel als je eigen bed
De oprichting heeft een bijzondere geschiedenis. Cees vertelt: “Ik was op zoek naar duurzame tuinkussens. Die bleken simpelweg niet te bestaan. Ik kwam erachter dat er volop gebruik wordt gemaakt van goedkope plastics om tuinkussens en binnenkussens te produceren. Dit heeft een gigantisch effect op het milieu en de plastic soup. En wat te denken van de gifuitstoot van de plastic kussens. Zeker als ze liggen in de felle zon. Daar laat je je kinderen of huisdieren toch niet op spelen? Ik ben toen zelf gestart met de ontwikkeling van een duurzame kussenlijn en heb me door de natuur laten inspireren. Het resultaat: kussens die net zo comfortabel zijn als je eigen bed.”

De natuur verzorgt de inhoud van onze kussens
Jeanine Kwakernaak is duurzaamheidsmanager bij LOUANE: “Heb je weleens de inhoud van standaard kussens bekeken? In de kussens van LOUANE vind je zeker géén chemische, schadelijke troep zoals schuimrubber, polyether of foam. Nare kunstjes van fabrieken die op de lange termijn ons milieu veel schade aandoen. LOUANE werkt alleen met pure materialen voor de vulling van haar kussens zoals Texelse schapenwol, 100% ECO-latex en kokos. Volledig gifvrij, daar ga je met een gerust hart op zitten. Ook worden onze kussens fair geproduceerd, met de hand en vol aandacht voor een mooie afwerking in ateliers in Nederland.”
Bekijk het complete assortiment op www.louane.nl.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *