Duurzame tuinmeubelen in jouw tuin

Wil je graag je tuin aankleden met prachtige nieuwe meubels dan heb je vaak heel veel keuze in diverse stijlen, kleuren en groottes. Maar je wilt ook graag een tuinset die wat langer meegaat, waar kijk je dan naar?

Materiaalsoort

Het is belangrijk om te kijken naar het gebruikte materiaal van de tuinset. Meeste goedkopere sets zijn gemaakt van plastic, ga je kijken naar de duurdere sets krijg je al stevigere stoelen en tafels met sterke kunststof, textiel of juist sets gemaakt van massief hout. Houd rekening met het onderhoud van een tuinset, per materiaal heeft dit ander onderhoud nodig.

Design

Populaire designs die je terugvindt zijn de sets met landelijke stijl waarin ook wat moderne elementen zijn verwerkt. Daarbij kan je denken aan de meubels die gemaakt zijn van lichter hout of stoelen met een gevlochten patroon. Daarbij vind je ook parasols terug die tafel en stoelen afdekken van de zon in een strakke moderne look. Laat je inspireren door het assortiment van tuinsets bij tuinmeubelshop.nl.

Bescherming en onderhoud

Vele moderne tuinsets zijn duurzaam gemaakt en hebben een goede bescherming tegen de weersomstandigheden wanneer je deze aanschaft. Maar dat betekent niet dat je niets meer hoeft te doen. Zorg dat je de meubels netjes houdt en jaarlijks voorziet van een nieuwe beschermlaag. Vooral bij hout is dit erg belangrijk. Om de meubels te beschermen in de winter tegen de barre kou kan je deze in een schuur plaatsen, als dat mogelijk is, of bedekken met een beschermhoes. Zo blijven jouw mooie meubels in topstaat om de volgende lente en zomer weer te gebruiken.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *