Effectieve manieren om energie te besparen

Pellet

Het is voor iedereen beter wanneer we minder energie verbruiken. Je portemonnee wordt er blij van, maar het milieu ook. Het is niet altijd even makkelijk om te zien waar je allemaal op kunt besparen. Een goede start is om te kijken waar de meeste energie naartoe gaat. In een gemiddeld huishouden is dat de verwarming en de apparatuur die je in huis hebt. Door je op deze twee onderdelen te richten, ben je in staat om snel en effectief te besparen op de hoeveelheid energie die je dagelijks verbruikt.

Je huis zuinig verwarmen

Ontzettend veel huishoudens worden nog verwarmd met Duurzame pelletsgas. Tegenwoordig maken steeds meer mensen de overstap naar elektrische verwarming, maar is dit wel zo zuinig? Vooral in de wintermaanden draait de verwarming de hele dag door, waardoor je uiteindelijk veel geld kwijt bent aan de energierekening. Een goed alternatief is het gebruik van pellets. Dit zijn kleine houten korrels die je op kunt stoken in een speciale pelletkachel. Deze kachels zijn ontzettend zuinig. Sterker nog: je kan tot wel 50% besparen op je stookkosten. Daarnaast zijn deze kachels erg schoon. De kwaliteit van dit hout is zo goed dat je tot wel tien keer
minder CO2-uitstoot.

Kies voor zuinige apparaten

Het zijn al onze elektrische apparaten die een groot deel van onze energie opslokken. Er zijn een aantal boosdoeners die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de rekening. Dit zijn de apparaten die altijd aanstaan: je koelkast en vriezer. Heb je erg oude exemplaren in huis? Dan is het beter om ze te vervangen, zelfs wanneer ze nog werken. Oude koelkasten zijn namelijk vervuilender dan het kopen van een nieuw exemplaar. Je bespaart op den duur ook meer geld wanneer je een zuinige koelkast uitzoekt. Hetzelfde geldt voor een andere grote boosdoener: je wasmachine. Zorg ervoor dat je kunt wassen op 30 graden en dat je machine zo min mogelijk water gebruikt. Met wat krachtig wasmiddel wordt je was toch gewoon helemaal schoon. Tegelijkertijd bespaar jij elke maand kostbare euro’s op je energierekening.

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.