Ervaringen met vloerisolatie: Dezelfde vloertemperatuur met minder verwarming

In Theater PassiefBouwen tijdens de Vakbeurs Energie in Den Bosch overtuigt Ton Willemsen van Tonzon de aanwezige toeschouwers ervan dat zijn Thermoskussens op een andere manier warmte afstaan aan de kruipruimte dan andere isolatiematerialen met op papier dezelfde isolatiewaarde. Dankzij de veel geringere afkoeling aan de onderzijde zijn vloeren veel sneller opgewarmd en worden ze warmer met minder energie. En dát levert behalve geld ook veel wooncomfort op.

Zelfs in nieuwbouwwoningen met vloerverwarming merken bewoners nog dat de vloer met Thermoskussens warmer wordt (en de kruipruimte dus minder warm), ondanks de dikke laag isolatie (EPS) die tijdens het bouwen is aangebracht. Ton Willemsen heeft in drie decennia heel wat positieve feedback ontvangen. Een deel daarvan is geplaatst op ervaringenmetenergie.nl. “Sommige gebruikers ervaren het comfort en de besparing al 20, 30 jaar. De laatste jaren is het opvallend hoeveel nieuwbouwkopers kiezen voor onze manier van vloerisoleren en ons bevestigen een hele goede keuze te hebben gemaakt” licht Willemsen toe.

tonzon infrarood

Links niet geïsoleerd, rechts isolatie met TONZON

“Al meer dan 30 jaar zeer tevreden met Tonzon vloerisolatie”
De familie Peters uit Boxmeer heeft zo’n 30 jaar geleden Tonzon vloerisolatie aangebracht in hun woning. En ze zijn hier ook al meer dan 30 jaar zeer tevreden over! Zelfs in de winter lopen de bewoners op hun sokken over de stenen vloer. Zij hebben destijds niet de gehele woningvloer geïsoleerd met Tonzon maar sloegen de hal over. Met een duidelijk koudere vloer in de hal tot gevolg. Altijd bleef de gedachte: “Die hal moeten we ooit ook nog ’s isoleren”. En nu hebben zij dat dat uiteindelijk laten doen!

Word ook Blij met Tonzon Vloerisolatie!

“Zelfs de dochter van een klant stuurde een reactie” zegt Willemsen
“Op school heb ik een spreekbeurt gehouden over deze fantastische Nederlandse uitvinding. We zijn al meer dan 6 jaar blij met TONZON onder onze betonvloer. Mijn vader werkte toen voor de GEAS en bracht bij anderen deze vloerisolatie aan. Op een
keer hadden ze een woning die zo groot was dat ze die niet in een dag konden afkrijgen. Toen ze de volgende ochtend terugkwamen, waren de bewoners heel enthousiast. Ze konden heel duidelijk voelen, welk deel al gedaan was en welk deel nog niet en lieten dat mijn vader ook voelen. Hij heeft toen onmiddellijk een doe-het-zelf pakket gekocht en het bij ons aangebracht. Als we geweten hadden dat het verschil zo groot was, dan had mijn vader het véél eerder gedaan, zei hij.”

“Merk dat mijn kinderen nu steeds bewuster zijn van energie”
Roos de Haan over haar vloerisolatie: “We hebben onze vloer geïsoleerd, waardoor we nu minder tocht hebben én lekker op sokken kunnen lopen in huis. Isoleer ook je vloer in combinatie met de muren! En doe het samen met anderen. Via een collectief, of samen met een aantal buren kun je vaak korting krijgen op je offerte. De buren hebben immers ook profijt van geïsoleerde muren, zeker wanneer je je bedenkt dat dit ook geluid wegneemt. Ook is het erg leuk om bezig te zijn met energie. Ik merk dat mijn kinderen en buurtgenoten er ook steeds bewuster van zijn, en dat is mooi om te zien.” (lees hier verder!)

Wil je meer tips en ervaringen lezen? Ga dan naar www.tonzon.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *