Gas duurder door hogere belasting

duurzame energie

Den Haag: Wanneer de klimaatplannen doorgaan dan zal de belasting op gas worden verhoogd om de bevolking aan te zetten tot energiebesparing.  Er komt echter  geen isolatiesubsidie zoals vroeger. Voor wie de isolatiemaatregelen niet zelf kan betalen komen er (goedkopere) groene leningen. Dat was onlangs te horen in het NOS-journaal. De burger moet beginnen met zijn woning beter te isoleren is de boodschap.

Een interessante mogelijkheid daarbij is vloerisolatie omdat je daarmee meerdere vliegen in een klap kunt slaan. Met de juiste aanpak van de kruipruimte is veel meer te winnen dan altijd gedacht. Het gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer heeft het complete woningbestand laten voorzien van TONZON vloerisolatie en wat blijkt? De energiebesparing is 4 keer hoger dan het energielabel aangeeft en klachten over vochtproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 80% van de bewoners blijkt dik tevreden. Deze  mooie resultaten zijn te danken aan de dubbele TONZON aanpak. Daarbij worden speciale Thermoskussens aangebracht tegen de onderzijde van de vloer. Op de bodem van de kruipruimte komt woningbreed een stevige Bodemfolie die de verdamping van het vocht uit de bodem blokkeert zodat een schone, geurloze ruimte ontstaat.

Innovatieve aanpak geeft meer comfort met minder gas

De unieke TONZON Thermoskussens elimineren als enige het stralingsverlies van de vloer trapsgewijs tot vrijwel nul. Vloeren worden daardoor warmer bij een lagere kamertemperatuur en zelfs warmer dan nieuwbouwvloeren. Dus ook nieuwbouw woningen hebben nog baat bij deze aanpak.  Is er sprake is van vloerverwarming dan gaat het verwarmingssysteem sneller reageren omdat de kruipruimte minder mee wordt verwarmd.

Dat betekent meer comfort en een hogere besparing voor een faire prijs. Daarmee is TONZON Vloerisolatie met afstand de beste aanpak voor de koude vloer. Het kan worden toegepast in droge en vochtige kruipruimtes, zelfs als daarin weleens water staat. De Bodemfolie wordt dan extra drijvend gemaakt. Het Thermoskussen is volledig opvouwbaar zodat het door ieder luikje past en nog kan het worden  aangebracht in zeer krappe kruipruimtes. Funderingsmuren drogen op, houten vloeren rotten niet meer, leidingen en ophangbeugels gaan langer mee.  Zelfs het proces van betonrot wordt gestopt.

Extra energiebesparing

Naast het slimme vloerisolatiesysteem heeft TONZON nog andere producten ontwikkeld waarmee je handig energie kunt besparen. Wat te denken van een radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet. Of een folie die je om geïsoleerde CV-buizen wikkelt zodat het water heter aankomt.

Meer informatie op www.tonzon.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *