Gestegen energieprijzen dragen bij aan vraag populaire led lampen

Gestegen energieprijzen dragen bij aan vraag populaire led lampen

Je leest de laatste tijd steeds meer over het feit dat de energieprijzen stijgen. Dat is, zeker in een tijd dat je veel elektrische apparaten in huis hebt, niets iets wat je graag wilt horen. Ga maar eens na wat je allemaal in huis hebt, waar je dagelijks elektriciteit voor nodig hebt. De airco, de elektrische kookplaat en je laptop. Niet alle apparaten kun je zomaar aan de kant zetten, of niet meer gebruiken. Maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om het energieverbruik in huis te verminderen. Zonder dat je apparaten uit moet schakelen of niet meer kunt gebruiken.

Bespaar op energieverbruik met je verlichting

Verlichting komt in ieder huishouden voor. Zeker als je een druk huishouden hebt, brandt er altijd wel ergens in een kamer een lamp. En dat is dus niet iets wat je zomaar weg kunt laten, als je probeert om energie te besparen. Je kunt wel eens kritisch kijken naar de verschillende lampen die je in huis hebt. Zijn er nog ouderwetse gloeilampen in huis? Dan wordt het hoog tijd deze te vervangen door een GU10 led lamp. Want deze GU10 spot heeft niet alleen veel meer branduren, het is ook nog eens veel zuiniger in het verbruik van energie.

Van sfeervol tot wit licht

Het licht in huis heeft verschillende doelen. Je hebt licht nodig bij bepaalde werkzaamheden, zoals koken of studeren. En op sommige plekken in huis wil je graag een warme sfeer creëren, zoals in de woonkamer of de slaapkamer. De GU10 spots hebben een groot lichtbereik, namelijk driehonderdzestig graden. Je kunt met de GU10 spots prima bepalen of je direct of indirect licht wilt. De GU10 spots zijn verkrijgbaar in verschillende lichtsoorten. Kies voor een helder witlicht, of een daglicht GU10 spot voor de ruimte waar je goed licht moet hebben. En hang een paar warm licht GU10 spots op in de kamers waar je een gezellige warme sfeer wilt hebben.

De vele voordelen van een GU10 led lamp

De GU10 spot is energiezuinig. Dat komt doordat de lamp niet op hoeft te warmen om licht te kunnen geven, zoals bij een gloeilamp het geval is. Hierdoor gaat er geen energie onnodig verloren. Dat scheelt je in energiekosten. Daarnaast is het aantal branduren vijfentwintig keer langer, waardoor je minder vaak een nieuwe GU10 spot hoeft aan te schaffen. Dat scheelt niet alleen kosten, het scheelt ook in het afval dat je hebt. De GU10 spots kun je handmatig dimmen. Deze spots kunnen hiervoor direct op het netstroom aangesloten worden, in tegenstelling tot sommige andere led lampen. Je kunt met de GU10 zelfs kiezen voor een systeem dat je met je stem kunt bedienen, of via een speciale app. Dit heeft weer het voordeel, dat als je vergeten bent de lichten uit te doen, je vanuit de auto of vanaf je werk, dit alsnog kunt regelen. Hiermee heb je niet alleen het voordeel van een energiezuinige lamp. Je kunt ook de energie besparen doordat de lampen niet per ongeluk langer branden dan nodig is.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *