Hoe jouw tuin kan bijdragen aan een groenere toekomst

Hoe jouw tuin kan bijdragen aan een groenere toekomst

Het aanpakken van de tuin staat misschien niet als eerste op je to-do lijst. En eigenlijk is dat reuze zonde. Doordat we de tuin als het verlengstuk van de woning zijn gaan zien, brengen we er maar al te graag lekker veel tijd in door. En daarom mag je zeker de nodige tijd en ruimte vrijmaken voor het ontwerpen en het inrichten van de tuin van je dromen. Waar je dan zoal rekening mee kunt houden en hoe je tuin bij kan dragen aan een groenere toekomst, lees je in dit blog.

Ga als eerste op zoek naar het mooiste tegelwerk voor in je nieuwe tuin

Het tegelwerk in de tuin is natuurlijk een erg belangrijk punt van aandacht. Naast dat het tegelwerk strak en mooi moet zijn gelegd, moet het ook helemaal passen bij je eigen smaak en stijl. Dan is het wel zo fijn om te weten dat er voor de tegels van de tuin enorm veel mogelijk is. Dit kan variëren van een trendy tegel in een patroon tot aan een klassieke klinker en van een vierkante grijze tegel tot aan een rechthoekige tegel. En door verschillende prints en materialen met elkaar te combineren, zorg je voor een erg speels totaalplaatje.

Wissel de bestrating af met meer dan genoeg groen in de tuin

Wissel de bestrating af met meer dan genoeg groen in de tuin

En weet je al erg goed wat voor soort bestrating er terug moet komen in de tuin bij jou aan huis? Dan is het ook een goed idee om meteen na te denken over het groen dat je graag toe wilt voegen. Hier is namelijk minstens zo veel in mogelijk. Ga je graag voor een strakke heg? Speel riet?  Een prachtige walnotenboom kopen of kleurrijke bloemen? Het zijn slechts een paar voorbeelden van opties waar je uit kunt kiezen. Niet alleen is het een echte sfeermaker, maar je draagt ook een duurzaam steentje bij aan de planeet.

Richt een gezellige plek in de tuin in waar je lekker kunt gaan loungen

Daarnaast is het ook enorm belangrijk om een gezellige plek in de tuin in te richten waar je lekker kunt loungen. Kies er bijvoorbeeld voor om een fijne set neer te zetten met een heerlijke bank of ga voor een grote tafel bij een magnolia boom kopen waar je uitgebreid kunt tafelen. Verdiep je daarom een keer goed in de opties die er zoal zijn voor je eigen tuin.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *