Hoe kies je de juiste tv beugel?

Mogelijkheden van een tv beugel

Een tv plaatsen in de woonkamer kan op verschillende manieren. Zo kun je een mooi dressoir kopen waarop je de tv plaatst of kies je ervoor om hem op te hangen. Tegenwoordig kun je hele platte tv’s kopen waardoor een tv bijna geen ruimte in beslag neemt. Combineer het met andere lijsten of wandplanken aan de muur waardoor het net lijkt of jij een schilderij aan de muur hebt hangen. Er zijn tegenwoordig ook nette omlijstingen waardoor de tv helemaal niet meer opvalt. Voor het ophangen van de tv aan de muur heb je een tv beugel nodig. Naast het feit dat je met een tv beugel jouw tv op een nette en stijlvolle manier een plek aan de muur of hebt gegeven, bespaart het ook ruimte. Ga jij een tv beugel kopen, dan heb je keuze uit diverse soorten beugels. Je kunt kiezen uit muurbeugels, draaibeugels of kantelbare tv beugel. Welke tv beugel het beste bij jouw tv past hangt onder andere of je de tv aan de muur, plafond of ander object zoals een bureau wilt bevestigen.

Keuze uit verschillende soorten

tv beugel

Er zijn dus verschillende soorten tv beugels die je kunt aanschaffen voor de tv op te hangen. Welke beugel het beste is, is afhankelijk vanaf welke plek je tv wilt kijken en waar je hem ophangt. De meest gebruikte beugel is de vaste tv beugel aan de muur. Met deze beugel hang je de tv -zoals de naam al doet vermoeden – op een vaste plek. Vaak heb je hierbij niet de mogelijkheid om de kantelen of te draaien. Wil je wel je tv kunnen draaien omdat je bijvoorbeeld vanaf de bank en eetkamer televisie wilt kijken, dan kun je kiezen voor een draaibare tv beugel. Je kunt met een draaibare tv de televisie 180 graden draaien, dit komt door de scharnieren die in deze beugel zitten. Wil je je tv ergens hoog aan de muur hangen dan is het handig dat je kiest voor een kantelbare tv beugel. Deze beugel heeft de mogelijkheid om de televisie naar achteren of naar voren te kantelen. Als de tv hoog aan de muur hangt kun je hem naar voren kantelen voor een beter zicht. Als je een geschikte beugel hebt gevonden moet je daarna kijken naar de juiste maat. Hierbij wordt de VESA-maat aangehouden. De VESA-maat geeft de bevestigingspunten aan de achterkant van de televisie aan. Hoe groter de televisie, hoe verder de punten uit elkaar zitten. Als je hierop let weet je zeker dat de tv op de beugel past.

Een tv beugel kopen

Ga je een tv beugel kopen, dan heb je ook nog keuze uit verschillende designs. Wil jij graag een zwart stalen tv beugel of ga je voor een chromen variant? Het is allemaal mogelijk. Er is een ruim aanbod in diverse soorten en maten tv beugels. Zo is er voor elk formaat tv wel een tv beugel te vinden. Naast de verschillende tv beugels zijn er ook allerlei accessoires voor het ophangen van je tv en het kijken van tv nog plezieriger te maken.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *