Huis verbouwen: val niet met de deur in huis, maar denk goed na

Huis verbouwen val niet met de deur in huis, maar denk goed na

Het verbouwen van je huis brengt heel wat met zich mee. Wat verander je precies? Wat is de kostprijs van alles? Wat is je smaak? Met wie pak je dit allemaal aan? Slechts enkele vragen die je jezelf kan stellen als je je huis wil gaan verbouwen.

In dit artikel wordt er specifiek ingegaan op het verbouwen van je huis wat betreft deuren, ramen en kozijnen. Hoe breed is een voordeur? Kies ik voor ramen, of toch voor openslaande deuren? En welke kozijnen kies ik: welke kozijnen zijn energiezuinig, modern, en wat zijn de kosten van kunststof kozijnen?

Alles over deuren

Deuren heb je zowel binnenshuis als buitenshuis nodig. Deuren voor binnenshuis zijn vaak gemaakt van hout. Maar je kunt ook voor de moderne look gaan en binnendeuren nemen die van glas zijn, met bijvoorbeeld een stalen rand. Of kies voor een schuifpui, waarmee jij een moderne verbinding creëert tussen de tuin en je woonkamer. Deuren voor buitenshuis moeten uiteraard ook bij de look van je huis passen.

Hoe breed is een voordeur eigenlijk? Dat is een vraag die je jezelf kan stellen. In nieuwe woningen is de breedte van een standaard voordeur 93 centimeter. In oudere woningen is de breedte van de voordeur vaak kleiner dan in nieuwe woningen. In oudere woningen is de breedte van de voordeur vaak 83 of 88 centimeter.

Het is dan ook zeker belangrijk om de breedte van de voordeur goed op te meten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de verhuizing. 

Alles over ramen

Naast deuren, heb je uiteraard ook ramen in je huis. Ramen vervangen is mogelijk. Je wil dit bijvoorbeeld omdat je huidige ramen niet meer energiezuinig zijn, of omdat de uitstraling van de ramen niet meer bij de rest van je huis past (aangezien je de rest van je huis bijvoorbeeld al verbouwd hebt).

Het is belangrijk om erover na te denken wat je precies wil. Er bestaat de mogelijkheid dat je van een gewone raam, een openslaande raam laat maken. Bijvoorbeeld op de benedenverdieping, waardoor je een extra mogelijkheid creëert om naar de tuin te gaan, en er extra licht binnen kan komen. En ook de frisse lucht binnen zal iedereen goed doen!

Alles over kozijnen

Deuren en ramen komen in kozijnen. Het is dan ook aan te raden om bij de keuze van de kozijnen, in te spelen op de deuren en ramen in je huis. Het ziet er namelijk niet zo mooi uit als je een zwart stalen kozijn neemt, met een roze geschilderde houten deur. Echter zijn er wel tal van mogelijkheden. En hoelang gaan kunststof kozijnen mee? Het antwoord op die vraag zal je verbazen. We hebben het hier over 50 tot 75 jaar. Dus denk er goed over na waar je precies naar op zoek bent en ga ervoor! 

Kortom, je huis verbouwen wat betreft deuren, ramen en kozijnen brengt heel wat denkwerk met zich mee. De keuzes zijn eindeloos en het is belangrijk om niet over details heen te kijken. Maar heb je de keuzes gemaakt, dan zijn er bedrijven zoals DHK die je kunnen helpen om je dromen te verwezenlijken!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *