Je woning verduurzamen? Kies voor een groene lening

Je woning verduurzamen Kies voor een groene lening

Een betere wereld begint bij jezelf en bij je eigen woning. Door je woning op de juiste manier te verduurzamen, breng je het gas- en energieverbruik aanzienlijk omlaag. Daar slagen we overigens in Nederland sinds 2000 behoorlijk goed in. Uit onderzoek is gebleken dat we sinds 2000 17% minder energie zijn gaan verbruiken.

Wil jij hier ook nog je steentje aan bijdragen? Heb je ook nog de wens om je maandelijkse kosten omlaag te brengen? Dan kun je niet om het verduurzamen van je woning heen. Je verlaagt hiermee de woonkosten en verhoogt hiermee je wooncomfort. Uiteraard vraagt dit in eerste instantie wel om een investering. De beste mogelijkheid die je daar momenteel voor hebt, is het afsluiten van een groene lening.

Wat is een groene lening precies?

Bij bijvoorbeeld Becam kun je voordelig een groene lening afsluiten. Zoals de benaming al doet vermoeden, is zo’n lening uitsluitend bedoeld voor het ‘groener’ maken van je woning. Het grootste voordeel van een groene lening is de lagere rente.

Kredietverstrekkers bieden graag een dergelijke lening met lagere rente aan. Dit komt ten eerste doordat je maandlasten omlaag gaan, waardoor de kredietverstrekker meer zekerheid op afbetaling van de lening heeft. Ten tweede wordt een woning door verduurzaming meer geld waard. Ook dit uit zich in meer zekerheid voor de kredietverstrekker.

Het bedrag dat je middels een groene lening leent, kun je op meerdere manieren besteden. Je kunt het investeren in energiebesparende maatregelen in je woning, maar ook in energieopwekkende maatregelen. Zo mag je een groene lening ook gebruiken voor het kopen van zonnepanelen.

Waarom voor een groene lening kiezen?

De keuze voor een groene lening is eigenlijk tweeledig. Ten eerste is het ideaal dat je maandlasten lager uitvallen. De korting die je op de rente ontvangt, kan zomaar een paar procentpunten zijn. Met name als het om forse geldbedragen gaat, is dit een aanzienlijk verschil. Ten tweede biedt zo’n lening meer mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Je levert met zo’n lening dus snel(ler) een grotere bijdrage aan het behoud van onze aardbol!

Is een groene lening de enige optie?

Nee, een groene lening is niet de enige financieringsoptie voor het verduurzamen van je woning. Je kunt op meerdere manieren geld lenen voor verduurzaming van je huis, zoals het afsluiten van een energiebespaarlening. Of het afsluiten van een duurzaamheidslening.

In veel gevallen is een groene lening voor particulieren een zeer interessante optie. Je bespaart geld voor de lening, je verduurzaamt je woning, je hebt relatief lage maandlasten en je woning wordt alsmaar meer waard. Je geniet dus van een dubbele win-win situatie.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *