Milieu Centraal presenteert Duurzaam Droomhuis voor aardgasvrij wonen

Nederland gaat van het aardgas af. De belangstelling voor verduurzaming van woningen is ongekend hoog. En het aantal vragen ook. Huis & Energie, georganiseerd door het duurzame eventbureau Good! in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, geeft antwoord op deze vragen.

Waar begin ik met verduurzamen? Wat zijn de kosten? Waar vind ik betrouwbare en onafhankelijke informatie? Nederlanders die hun huis of appartement willen verduurzamen en hiervoor om advies vragen, krijgen vaak tegenstrijdige adviezen te horen, zo blijkt uit onderzoek (Warmtepomptrendrapport 2018, DNE). Op Huis & Energie komen experts en deskundigen samen om de consument te helpen een volgende stap te zetten. Meer dan 100 fabrikanten, leveranciers, installateurs, energiebedrijven én adviseurs staan klaar om antwoord te geven op alle vragen. Er zijn specialisten op het gebied van: zonne-energie, duurzaam verwarmen, verlichting, woningisolatie, elektrisch vervoer, ventileren, koelen, subsidies & financiering en persoonlijk advies voor de mogelijkheden van je huis. 

Puk van Meegeren, programmamanager Energie in Huis van Milieu Centraal: “Huis & Energie is er voor alle mensen die energie willen besparen en de komende jaren hun woning gaan verduurzamen, maar niet precies weten waar ze moeten beginnen. Op de beurs bieden wij inspiratie en helpen we met een concreet stappenplan. En dan blijkt verduurzamen soms makkelijker dan gedacht.”

Zien en ervaren in het Duurzaam Droomhuis

In het centrum van de beurs komt het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis te staan. Een levensgroot huis waar alle duurzame producten, van ledlampen tot warmtepompen, te zien, horen en beleven zijn. “Van de elektrische auto voor de deur tot de zonnepanelen op het dak, en van isolatie tot warmtepompen: in het Duurzaam Droomhuis kunnen consumenten deze producten zelf zien, aanraken en beleven,” aldus Puk van Meegeren. “Bezoekers krijgen in het huis algemene voorlichting over de toepassing van de producten, de kosten en besparingen en wat het oplevert voor het milieu. Ook zijn adviseurs aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden. Zo krijgen consumenten een beeld van wat zij in hun eigen huis kunnen toepassen en wat hen dat oplevert.”

Huis & Energie vindt plaats van vrijdag 13 t/m zondag 15 november in de Brabanthallen in Den Bosch. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers zich vooraf te registreren voor een specifieke dag en tijdslot. Uiteraard zijn er voldoende hygiënemiddelen beschikbaar en wordt er gewerkt met brede gangpaden en aangepaste routes. Alle bezoekers ontvangen van tevoren heldere regels waardoor een veilig en verantwoord beursbezoek wordt gegarandeerd.

Consumenten kunnen een ticket voor Huis & Energie bestellen via www.huisenergie.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *