Ontspannen is geen luxe. En het kan steeds duurzamer

Juist nu het stoppen van de klimaatverandering zo actueel en urgent is, is het belangrijk om duurzame ontspannings-alternatieven te introduceren. HUG is de eerste duurzame, eenpersoons infraroodsauna ter wereld en bestaat nu een jaar. Woon- en slaapexpert COCO-MAT bestaat ruim dertig jaar. Al hun producten zijn met natuurlijke grondstoffen handgemaakt. HUG en COCO-MAT slaan de handen ineen en organiseren vanaf aanstaande weekend open dagen in de Randstad.

Het probleem van deze tijd is dat we ons structureel leeg en moe voelen. We schuiven dat af op hard werken. Maar (over)vermoeidheid, (over)spanning en burn-out zijn vaak het gevolg van niet keihard lanterfanten, luieren en ontspannen. Met andere woorden, ze zijn het gevolg van structureel je batterij niet opladen. Dagelijks voldoende ontspannen en goed slapen zijn de manieren om je weer op te laden. Dat dit ook nog eens met een schoon geweten kan, bewijzen HUG en COCO-MAT.

De viltachtige kap van de infraroodsauna is gemaakt van gerecyclede petflessen en het apparaat verbruikt niet meer dan een waterkoker of stofzuiger. HUG heeft een voetafdruk van nog geen vierkante meter. Je zet hem neer, stopt de stekker in het stopcontact en je begint direct, want er is geen opwarmtijd. De van oorsprong Griekse slaapexpert haalt zijn inspiratie al jarenlang uit de natuur.  De bedden en slaapproducten worden gemaakt van uitsluitend duurzaam geproduceerde, natuurlijke materialen, zoals katoen, zeegras, wol en hout. COCO-MAT heeft een vrijwel neutrale koolstof-voetafdruk en een recyclingpercentage van bijna 96 procent.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *