Ruim helft Nederlanders betaalt graag meer voor natuurlijk voer

dierendag lily's kitchen

En checkt ingrediënten honden- en kattenvoer voor aankoop.

Een derde van de Nederlanders ziet kat of hond als familielid en doet iets speciaals op hun verjaardag, 1 op de 5 geeft zelfs verjaardagsfeestje voor hond of kat.

Aangezien een derde van de Nederlandse honden- en katteneigenaren hun viervoeter als familielid zien, is het geen verrassing dat ze veel belang hechten aan de kwaliteit van het voer dat ze hen geven. Dit blijkt uit onderzoek door Euromonitor* in opdracht van Lily’s Kitchen, merk voor natuurlijk en gezond honden- en kattenvoer, onder 1218 honden- en katteneigenaren in Nederland. Meer dan de helft van de ondervraagden (61%) is bereid om meer te betalen voor natuurlijk en gezond voer. Hetzelfde percentage vindt natuurlijke ingrediënten het belangrijkste criterium in hun keuze voor honden- of kattenvoer. Daarom is het niet verwonderlijk dat driekwart van de mensen met een kat of hond het etiket van het product bekijkt voor aankoop.

Henrietta Morrison, oprichtster van Lily’s Kitchen: “Eigenaren van een hond of kat in Nederland worden zich steeds bewuster van het belang van goede ingrediënten en de impact die ingrediënten van hoge kwaliteit kunnen hebben op de gezondheid van hun huisdier. Mensen zijn gezond bezig en op zoek naar beter eten voor zichzelf, deze trend is doorgezet naar huisdieren.”

lily's kitchen vers

Verjaardag en dierendag

Het feit dat honden en katten steeds meer behandeld worden als familielid blijkt onder meer uit het feit dat eigenaren speciale gelegenheden voor hun hond of kat vieren. 49% van de respondenten doet jaarlijks iets speciaals op de verjaardag van hun hond of kat. 1 op de 5 geeft zelfs een verjaardagsfeestje voor hun geliefde viervoeter. 41% spendeert 5 tot 10 euro aan cadeautjes voor de verjaardag van hun hond of kat, en bijna een kwart (23,4%) geeft tussen de 10 en 20 euro uit.

Social media

Nederlanders zijn trotse ouders van hun hond of kat. De helft van de respondenten doet namelijk aan ‘social petworking’ en deelt foto’s van hun viervoetige familieleden, 10% doet dit zelfs maandelijks. Dit percentage verschilt niet veel van de frequentie waarmee ouders posten over hun kinderen (14%) en laat daarmee zien hoe speciaal de band is tussen huisdieren en hun eigenaren.

Verzekeren van onze vierpotige familieleden

Een derde van de ondervraagden heeft een ziektekostenverzekering voor hun huisdier of zegt dit te willen aanschaffen. In 2014 was dit nog maar 10%**. Doordat huisdieren steeds meer worden gezien als familielid, en zo worden gevoed en behandeld, leven ze net zoals ons ook langer. *** Zo is het niet meer bijzonder om een kat te hebben van 20 jaar oud en is het geen verrassing dat Nederlandse honden- en katteneigenaren een verzekering afsluiten om hoge dierenartskosten te voorkomen. Het is duidelijk dat de vermenselijking van huisdieren een groeiende en langetermijntrend is die omarmd wordt door de Nederlandse huisdiereigenaren.

lily's kitchen

Producten, prijs en beschikbaarheid

Lily’s Kitchen biedt een complete lijn droog- en natvoer en een uitgebreid assortiment verwennerijen zoals koekjes. Er komen regelmatig nieuwe recepten bij. Ook is er een biologische lijn. Lily’s Kitchen is verkrijgbaar bij 890 Albert Heijn winkels verspreid door Nederland en via www.ah.nl/lilyskitchen.

* Euromonitor International verzorgt marktonderzoek, www.euromonitor.com

** www.dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/167918-een-huisdierenverzekering-een-goed-of-slecht-idee.html

*** www.financieel.infonu.nl/verzekering/43896-verzekering-voor-het-huisdier.html

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *