Slimwoner – Jij ook?

3/4 van Nederlanders weet hoe te verdienen met energiebesparing

‘Een kwart van de Nederlanders heeft geen idee hoeveel men kan verdienen met energiebesparing. Slechts 1% schat de besparing op meer dan 300 euro per jaar’, volgens recent onderzoek van Natuur & Milieu. In werkelijkheid kan wel 75% van de huishoudens meer dan €300 besparen. 30% kan zelfs meer dan 1.000 euro besparen.

Van de redactie

Zorgeloze oplossingen voor comfortabel wonen. Dat is in het kort de campagne Slimwoner van Natuur & Milieu die minimaal twee jaar duurt. Om de paar maanden kunnen mensen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod voor verdere energiebesparing. Dat kan het isoleren van de woning zijn, een zuinig elektrisch apparaat aanschaffen of voordelig kiezen voor LED-verlichting.
De organisatie maakt met bedrijven scherpe afspraken over prijs en kwaliteit, inclusief het uit handen nemen van allerlei regelwerk. Van der Gaag: ‘Door onze campagne hoeven mensen niet meer zelf offertes op te vragen, kwaliteit te checken, de leverancier te controleren of te onderhandelen over de prijs.’

SlimmerWonen_Vrouw_50pct_ISOc
SlimmerWonen_Vrouw_50pct_ISOc

Spouwmuurisolatie
Juist omdat veel mensen aanhikken tegen het regelwerk rondom isolatie is de eerste actie voor Slimwoners het isoleren van de spouwmuren van je huis. Op Slimwoner.nl zijn begin maart de precieze prijzen, terugverdientijd en voorwaarden bekend gemaakt.

Volgens Natuur & Milieu levert een investering van €750 in spouwmuurisolatie een besparing van €5000 op je kosten voor gas op. De terugverdientijd is twee tot vier jaar. Daarmee is spouwmuurisolatie de meest rendabele duurzame investering die je kunt doen; zelfs 3 x voordeliger dan de aanschaf van zonnepanelen – wat ook al een rendabele investering is.

“Slimwoner in 22 stappen”
In dit zogenaamde e-book lees je via je iPad of e-Reader hoe je de wereld leuker kan maken zonder dat het ten koste gaat van het milieu of je portemonnee. Stap voor stap. Meteen aan de slag gaan? In dit e-book vind je slimme tips. Zo kun je in een handomdraai je huis energiezuiniger maken. Download het gratis e-book met 22 stappen hier: www.slimwoner.nl/eboek

Over de campagne Slimwoner
Slimwoner is een initiatief van Natuur & Milieu. Op Slimwoner.nl zorgt Natuur & Milieu samen met haar partners ervoor dat energie besparen leuker en makkelijker wordt.

www.slimwoner.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *