Tiny house? Met deze tips bespaar je ruimte

Tiny house Met deze tips bespaar je ruimte

Denk je er wel eens over na om kleiner te gaan wonen? Een tiny house wordt steeds populairder. Dat heeft een paar redenen. Ten eerste is het vaak een stuk goedkoper om te wonen in een tiny house, dan in een reguliere eengezinswoning, of een twee-onder-een-kap woning. Maar het zorgt ook voor bewuster wonen. Je bent meer op jezelf aangewezen en gaat eigenlijk een beetje terug naar de basis. Vaak zijn tiny houses ecologisch verantwoord gebouwd en in sommige gevallen ben je helemaal zelfvoorzienend. Dit is voor veel mensen een aantrekkelijke gedachte. Maar voordat je deze stap neemt, zul je ook na moeten denken over de ruimte die je tot je beschikking hebt in een tiny house. Hoe ga je efficiënt om met de ruimte? Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoogslaper en een tv beugel?

Hoe ga je slim om met de ruimte in een tiny house?

Een tiny house is meestal ongeveer vijftig vierkante meter, waar je slaapt, eet, woont en misschien zelfs wel werkt. Je moet deze ruimte optimaal gebruiken. Je zult dus kritisch moeten kijken naar de inrichting en de spullen die je hebt. Hoeveel spullen heb je en wat heb je daar werkelijk van nodig? Door eens flink de bezem te halen door je bezittingen ruim je niet alleen je huis op, maar schep je ook ruimte in je hoofd. Een ander belangrijk onderdeel is natuurlijk de praktische invulling. Hoe profiteer je van de ruimte, zonder dat je het idee hebt dat het veel te vol staat?

Creatief inrichten

Voor de inrichting van tiny houses is vaak goed nagedacht over de inrichting. Zo heb je hele creatieve constructies voor het keukenblok en ook de ruimte onder het bed of de bank is bijvoorbeeld benut als extra opslagruimte. Of je kiest voor een hoogslaper, zodat je op de vloer een volledige leefruimte hebt, waarbij je bed geen extra vierkante meters inneemt. Ook verlichting speelt een belangrijke rol. Grote ramen geven een wijds uitzicht en daarbij het gevoel van ruimte. Daarnaast plaats je meubels die elegant en niet te robuust zijn. Je hebt natuurlijk ook dingen die je niet in een kast wilt verstoppen, zoals je televisie. En goede oplossing daarvoor is bijvoorbeeld een tv beugel.

Profiteer van de voordelen van een tv beugel

Met een tv beugel kun je in je tiny house verschillende kanten op. Je plaatst je tv beugel tegen de wand van je zitgedeelte. Hierdoor heb je goed beeld, zonder dat je ruimte kwijt bent aan een kastje waar je de tv op moet zetten. Een ander voordeel van de tv beugel is, dat je ook kunt kiezen voor een tv beugel met een zwenkarm. Dit betekent dat je de tv aan de muur kunt bevestigen, maar ook van de muur kunt halen op het moment dat je hem aanzet. Je kunt het beeld draaien in iedere gewenste positie. Met een tv beugel kun je dus een tv hebben die je vanaf verschillende punten in het tiny house kunt bekijken. Zoals vanuit bed, of vanuit de keuken. Dit bespaart je niet alleen ruimte, je hebt ook niet meerdere tv’s nodig. En dat draagt helemaal bij aan het concept van een tiny house, namelijk, bewuster leven op een kleiner oppervlak.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *