Trend: Velvet in het interieur!

Trend Velvet in het interieur!

Een trend die we steeds meer terugzien in het interieur is velvet! De zachte stof is ook wel bekend als fluweel of velours en is zeer geliefd. Het zorgt voor een moderne en luxueuze uitstraling in het interieur. En het is dus zeker weten een stofsoort die niet mag ontbreken in jouw interieur! Het is in vele kleuren verkrijgbaar en kan hierom echt de eyecatcher van het interieur worden! Tijd om jou alles te vertellen over deze heerlijke stof en hoe je de verschillende meubels in het interieur kunt verwerken!

Wat is velvet precies?

We horen en zien het steeds vaker om ons heen, maar wat is velvet nou precies? Velvet is eigenlijk de Engelse benaming van fluweel. Om het glanzende en zachte effect te krijgen, wordt de stof in lusjes geweven. Aan de bovenkant ontstaan hierdoor korte opstaande pluizige polen, wat dus kenmerkend is voor velvet.

Daarnaast kennen we natuurlijk ook nog de benaming velours voor velvet. Het lijkt heel erg op elkaar, maar toch zit er een klein verschil in.  Velours is zwaarder en wat minder glanzend dan dat velvet is. Dit zien we bijvoorbeeld veel terug in gordijnen omdat het hier de perfecte, zware stof voor is. Eerder zagen we velvet veelal terugkomen in huizen waar veel geld was, omdat het dus luxe en macht uitstraalde. Tegenwoordig straalt deze stof zeker nog steeds luxe uit, maar is het gelukkig heel betaalbaar en toegankelijk voor iedereen! Om het terug te brengen bij jou in het interieur is het bijvoorbeeld leuk om te denken aan het toevoegen van velvet barkrukken of velvet stoelen! Of beide natuurlijk, om het zachte plaatje helemaal compleet te maken!  

Velvet barkrukken voor een moderne keuken

Zachte velvet barkrukken zijn de perfecte toevoeging voor aan het kookeiland of de bartafel! De luxe stof zal perfect staan bij een strakke en moderne keuken. Stem bijvoorbeeld de kleur van de barkruk af met een kleurtje op de muur. Zo krijg je een mooi contrast en komt de keuken helemaal samen! De warme en zachte stof zal zeker een eyecatcher worden in de ruimte.

Velvet zal goed naar voren komen in een strakke keuken, maar zal ook zeker niet misstaan in een stoere, industriële keuken! Zwart velvet komt bijvoorbeeld helemaal samen met de donkere, stoere elementen wat we veel terugzien in een industrieel interieur. Of ga juist voor mooi donkergroen! Zo breng je nog een beetje kleur terug in het stoere interieur, zonder dat het direct een te opvallende eyecatcher wordt.

Plaats je de eettafel in de buurt van het kookeiland? Denk er dan eens aan om bijvoorbeeld de velvet barkrukken af te stemmen met de eetkamerstoelen! Velvet stoelen zijn namelijk ook helemaal on trend op dit moment.

Velvet stoelen om het af te maken!

Velvet stoelen om het af te maken!

Tijd om de eetkamer helemaal compleet te maken in de moderne stijl! Richt de eetkamer is met een aantal mooie velvet stoelen, bijvoorbeeld gecombineerd met de velvet barkrukken. Het zorgt niet alleen voor sfeer, maar zorgt er ook nog eens voor dat je heerlijk zacht kunt tafelen. En is dat eigenlijk niet gewoon de droom? Heerlijk aanschuiven aan tafel terwijl je op een zachte, velvet stoel zit. Dat is nog eens een feestje!

Alle gekheid op een stokje, naast dat velvet stoelen natuurlijk super zacht zijn, geven ze ook een stuk elegantie aan de eetkamer. Het kan een zachte tegenhanger zijn van de robuuste tafel die in de eetkamer staat. Het hout in combinatie met de zachte stof geeft een mooi contrast. Velvet stoelen passen dan ook perfect in een industrieel interieur. Het contrast dat hierdoor gecreëerd wordt is gedurfd en juist ontzettend mooi!

Wanneer je de moderne uitstraling in het interieur wilt behouden, is het juist leuk om de velvet stoelen te combineren met een marmeren eettafel. Marmer staat natuurlijk sowieso al bekend om zijn chiqueheid, de combinatie met velvet stoelen maakt het helemaal af. Maak het af met een aantal mooie accessoires en je hebt een prachtige eetkamer. Kies voor een eetkamerstoel met een opvallende kleur om de aandacht naar de stoelen te trekken.

Het combineren van de velvet meubels

Het is hierboven natuurlijk al wat meer naar voren gekomen, maar het combineren van de velvet meubels is kinderspel. Het kan juist de eyecatcher vormen van de ruimte door te gaan voor een felle kleur, maar het kan juist ook helemaal samenkomen in het interieur. Er zijn namelijk veel verschillende kleuren mogelijk binnen de velvet kleuren. Daarnaast is het ook leuk om meerdere velvet elementen terug te laten komen. Zo zijn er ook velours gordijnen op maat beschikbaar. Stem de kleuren op elkaar af en ga voor een mooie eenheid in het interieur. Of ga juist voor een stoere tegenhanger! Een ding is zeker, met velvet meubelen zit je goed in het interieur!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *