Waarom je je oude mobiele telefoons moet recyclen

mobiel recyclen

Veel mensen laten hun oude telefoon in de la liggen en doen er nooit meer wat mee. Dat is erg zonde, je kunt je telefoon beter recyclen. Dit is namelijk een stuk beter voor het milieu, daarnaast kan het je ook nog geld opleveren zodat je weer een nieuw toestel kunt kopen. Of je al een oud of nog redelijk nieuw toestel maakt niet uit, het is altijd goed om hem te recyclen. Waarom het zo belangrijk is en hoe je van je oude telefoon afkomt, lees je hier!

De voordelen van een telefoon recyclen

Het is dus vooral goed voor het milieu om je oude telefoon te recyclen maar dat is niet de enige redenen. En waarom is het eigenlijk goed voor het milieu? Door oude telefoons te recyclen wordt er een stuk minder CO2 uitgestoten, dit is tegenwoordig ontzettend belangrijk. We zien het al in de politiek, het gaat constant over stikstof maatregelen. Verder zijn de materialen die gebruikt worden voor onze telefoons behoorlijk schaars. Als we in de toekomst op dezelfde manier telefoons willen blijven maken is het noodzakelijk dat we onze oude telefoons inleveren. Vooral de grondstof kobalt, dat gebruikt wordt voor het maken van accu’s, is schaars. Daarnaast wordt het gewonnen op een verkeerde manier. Kobalt komt voornamelijk uit Congo, dit land is erg arm. Kinderarbeid is hier een groot probleem. Ook voor het winnen van kobalt worden kinderen ingezet.

Hoe kom je van je oude telefoon af?

Voor je batterijen kun je terecht op vaste plekken om deze in te leveren. Maar hoe zit dat precies met telefoons? Wij hebben een aantal manieren op een rijtje gezet om op een goede manier van je telefoon af te komen. 

  • iPhone repareren teveel moeite? Verkoop je telefoon online! Er zijn bedrijven waar je je telefoon naar op kunt sturen, vervolgens wordt het geld wordt direct op je rekening gestort. 
  • Ruil je oude telefoon in bij je telecom provider. Houd ook alle acties in de gaten. Er zijn regelmatig aanbiedingen voor een nieuwe telefoon op het moment dat je een oude inlevert. Zo kun je ook nog wat verdienen aan je oude toestel.
  • Als je echt duurzaam bezig wilt zijn en het milieu belangrijk vindt, kun je er ook voor kiezen om je oude telefoon te doneren. Er zijn meerdere goede doelen die telefoons inzamelen om zich in te zetten voor een goed doel. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *