Wasbundles: fund the circular future 3!

Weg met de wegwerpmaatschappij!

Wasbundles komt met hun derde crowdfundingsproject. Schone(re) was, met minder energie en wasmiddel. Nooit meer gedoe met reparaties. Het kan. Het slimme, duurzame wasconcept bestaat uit de plaatsing van een wasmachine, droger of vaatwasser bij je thuis, plus het betalen voor gebruik.

Het draait al een paar jaar lekker bij de oprichters Marcel Peters en Wouter Buijze. En da’s niet zo gek want ze hebben de tijdgeest mee! De samenleving is klaar voor betalen voor gebruik, in plaats van voor bezit. (Met opvallend veel jongeren tussen 18 en 25 jaar die deze mentaliteit al moeiteloos hebben geadopteerd; zij hangen ‘status’ aan andere zaken op dan het bezitten van spullen.)

Gaan je wenkbrauwen hier van fronsen, bekijk dan deze video van Tegenlicht, waarin Thomas Rau (#3 in de Duurzame Top 100) deze ommekeer op een inspirerende manier uitlegt).

De was van Wasbundles levert je euro’s op

We kunnen geen 1.300.000 stuks witgoed per jaar blijven weggooien in Nederland. Het moet anders, en dat kan circulair! En daar kan jij bij helpen. Dit is wat je kunt doen:
Investeer een bedrag (vanaf 250,-) tegen 6% rente in duurzame en circulair geëxploiteerde wasmachines, afwasmachines en drogers, en help Wasbundles samen het hun partners (energie, water, wasmiddel) de keten verduurzamen. Want als consumenten gaan betalen voor gebruik in plaats van voor bezit, wordt het weer aantrekkelijk voor producenten om te investeren in kwaliteit en levensduur. Dit leidt direct tot minder apparaten op de afvalberg. Mooi toch?
Klik hier voor de crowdfundingspagina van Wasbundles.

bundles

 

Was je hier al eens?
Zuinige wasmachine, onzuinig gebruikt
Wassen zonder waste!

 

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *