Wat is gevel reiniging?

Wat is gevelreiniging

In de loop der jaren worden gevels van woningen en gebouwen vaak vies en vuil. Dit komt door het weer of bijvoorbeeld door vandalisme (zoals graffiti). Wilt u hier vanaf? Dan is gevel reiniging de oplossing. Gevel reinigen is het verwijderen van aanslag en vervuiling op uw gevel. Oftewel: de buitenmuur schoonmaken. Dak- en gevelreiniging wordt in Nederland steeds vaker uitgevoerd, omdat het een belangrijke vorm van onderhoud is. U kunt de gevelreiniging zelf doen, maar u kunt het ook laten doen door de gevelreinigers van Prova. Tot het takenpakket van uw gevelspecialist behoort onder andere gevelreiniging en impregneren. In de afbeelding hieronder ziet u goed waar de gevelreiniging is geweest.

Wij vertellen u graag meer over de gevel laten reinigen, de gevelreiniging kosten, de verschillende methodes voor reinigen gevel, impregneren en het voegwerkherstel.

Wat zijn de gevelreiniging kosten?

De gevelreiniging kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling en de reinigingsmethode. In het schema hieronder vindt u een indicatie voor kosten gevelreiniging per m². Ook zijn de kosten voor gevelreiniging en voegen en impregneren per m² in het schema opgenomen. Dit zijn indicatiekosten, om een passend kostenoverzicht te ontvangen, kunt u het beste een offerte aanvragen. Dit kan door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen. Direct de hele buitenzijde van uw pand of woning laten reinigen? Combineer dan dak- en gevelreiniging. Voor meer informatie daarover of de prijs daarvan per m² kunt u contact met ons opnemen.

Woning gemetselde gevel reinigen en impregneren
50 – 100 m²
100 – 150 m²

Kosten aantal m² excl. BTW
€ 950,- excl. BTW
€ 1.400,- excl. BTW

Bedrijfspand gevelbeplating
0 – 500 m²
500 – 1000 m²

Kosten aantal m² excl. BTW
€ 1.100,- excl. BTW
€ 1.950,- excl. BTW

Wilt u een uitgebreider overzicht? Bekijk dan de gevelreiniging kosten pagina.

Gevel reinigen

Waarom moet ik mijn gevel laten reinigen?

Voor zowel particulieren als bedrijven is gevelreinigen belangrijk. Een schone gevel zorgt tenslotte voor een frisse uitstraling en een betere staat van de gevel. Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw pand verhoogt. Ook voorkomt gevel reiniging toekomstige schade, zoals scheuren in de gevel of vochtplekken in uw pand/woning. Daarnaast verlengt de levensduur van uw pand door reinigen gevel. De gevel laten reinigen door gevelreinigers van Prova heeft diverse voordelen:

  • Juiste reinigingsmethode: Een specialist weet welke reinigingsmethode hij het beste kan gebruiken om de gevel te reinigen. Wanneer de verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast, kan dit afbreuk doen aan de gevel. De specialisten van Prova voorzien u van het beste advies voor de juiste reinigingsmethode.
  • Professionele reinigingsmiddelen: Prova werkt met een professioneel gevelreiniging middel. Ook hebben wij alle middelen beschikbaar om de reiniging uit te voeren. Een gevelreiniging zelf doen brengt vaak nog kosten met zich mee, zoals de kosten voor het huren van een hogedrukreiniger. Mocht de zelf uitgevoerde reiniging fout gaan, brengt dit kosten met zich mee om de gevel te laten repareren.
  • Gevelreiniging en impregneren: Zodra de gevel is gereinigd, is het van belang om deze daarna te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel vochtafstotend wordt en vuil zich minder makkelijk hecht. Door de gevel te impregneren hoeft de gevel in het vervolg minder vaak gereinigd te worden. De gevelreinigers van Prova kunnen dit direct na de gevel reiniging voor u doen. Naast impregneren gaan gevelreiniging en voegen hand in hand. Herstellen van voegwerk voorkomt net als impregneren en gevel reinigen ernstige schade, waardoor uw gevel langer mee gaat.

Verschillende soorten gevelreiniging

Er zijn verschillende manieren voor gevel reinigen. Het type vervuiling bepaalt welke methode het beste is om de gevel weer mooi schoon en netjes te krijgen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het voordeel van bijvoorbeeld hogedrukreiniging is dat hier geen chemische middelen aan te pas komen (zoals bij chemisch reinigen wel het geval is). Het nadeel is dat deze methode alleen geschikt is om lichte vervuiling te verwijderen van uw gevel. Zo geldt voor iedere reinigingsmethode verschillende voor- en nadelen.

Gevel reiniging met stoom

Voor het reinigen van lichte vervuiling – zoals algen, mos of resten van een klimop – wordt vaak reiniging door middel van stoom ingezet. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit tot 150 graden. Daarna wordt het verwarmde water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de lichte vervuiling loslaat van uw gevel. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen vervuilende of milieubelastende middelen worden gebruikt bij het buitenmuur schoonmaken. Het ‘afvalwater’ kan gewoon worden weggespoeld. Gevel reinigen met stoom is een reinigingsmethode die zeer vaak wordt toegepast. Deze manier van reinigen is ook wel bekend als industriële gevelreiniging.

Vocht- en nevelstralen

Naast gevel reiniging door middel van stoom kunnen wij de gevel van uw pand ook reinigen door middel van vocht- of nevelstralen. Bij vochtstralen wordt er onder hoge druk een mengsel van zand en water op uw gevel gespoten. Deze manier van de buitenmuur schoonmaken is net wat krachtiger dan stoomreiniging. Hiermee kan ook hardnekkiger vuil worden verwijderd.

In sommige gevallen is nevelstralen de juiste oplossing om de gevel weer zijn originele kleur te geven. Prova zet nevelstralen in als het gaat om een heel oud pand met historische of monumentale waarde. De gevels van deze panden verkleuren vaak in de loop der jaren. Deze gevels vragen wel om een voorzichtige aanpak. U wilt uiteraard niet dat de reinigingsmethode sporen nalaat op uw prachtige monumentale pand. Nevelstralen – waarmee de gevel onder zeer lichte druk wordt gereinigd – is daarom een zeer geschikte manier van gevel reinigen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.