Wat zijn Tiny Houses?

De afgelopen jaren zijn Tiny Houses helemaal de trend. In Amerika is deze trend begonnen om veel geld te kunnen besparen en om vrij te zijn in waar je gaat en staat.

Deze trend is begonnen met het boek ‘The Not So Big House’ van Sarah Susanka die gepubliceerd werd in 1998. Na ongeveer een jaar na dit boek richtte Jay Shafer de Tumbleweed Tiny House Company op. Shafer beweert dat kleinere huizen veel handiger zijn. De huizen kun je verplaatsen en ze zijn milieuvriendelijk.

Mensen willen tegenwoordig heel graag geld besparen en in een kleiner huis gaan wonen spaar je inderdaad meer geld, alhoewel zo een huisje bouwen ook veel geld kost. Een Tiny House bouwen kost rond de € 15.000 en de € 25.000. Een Tiny House moet onder 46 vierkante meter zijn, anders wordt het niet gezien als een Tiny House. Het is belangrijk om te weten dat Tiny Houses heel verschillend zijn van caravans en campers. De meeste huisjes zijn gemaakt van gerecyclede spullen en zijn heel duurzaam.

Ontwerpen

Het concept is eigenlijk dat je heel klein en praktisch woont. De elektriciteit is groen en je kan een Tiny House zo duurzaam mogelijk bouwen. Je kan er mee reizen, waardoor je het kleine huisje kan vervoeren naar welke plek je maar wilt. Je hebt veel meer ruimte, je kan allerlei opbergruimtes creëren. Bedden kunnen opgeklapt worden en de badkamers zijn heel efficiënt ingericht. Het grootste doel van deze huisjes zijn om alle ruimte die er is goed en praktisch te gebruiken.

Een Tiny House ontwerpen is moeilijk. Je moet weten wat je allemaal nodig hebt en hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken, Hoe wil je alles op een efficiënte manier opbergen en hoe groot je alles wilt maken. Er zijn heel veel voorbeelden op internet, samen met de plattegronden van de huizen.

Als je kleiner wilt gaan wonen is een Tiny House een hele goede oplossing. Je bespaart veel geld en je bent meer vrij in waar je gaat en staat. Als je naar inspiratie zoekt dan kan dat overal, het hele internet staat vol met deze trend!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *