Zo ga je voor een natuurlijke en rustgevende look in de tuin

De tuin is toch wel dé plek bij huis om te kunnen ontspannen in de zomermaanden. Zeker als je bezig bent met bewust leven, is het verstandig om dit gevoel ook in je tuin te vertalen. Zorg dat je er een plek van maakt met een natuurlijke en rustgevende uitstraling. In deze blog lichten we toe hoe je dat goed aan kunt pakken.

Een oosterse sfeer

We denken meteen aan een oosterse sfeer in de tuin om er te kunnen relaxen: warm, gezellig en sierlijk. Dat is dan ook zeker een stijl om terug te laten komen in de tuin! Ga voor een oosters interieur van Merel in Wonderland: er is een uitgebreide collectie om te ontdekken. Durf te kiezen voor deze sfeervolle en unieke uitstraling!

Waar je bijvoorbeeld aan kunt denken? De mooie buitenkleden van Merel in Wonderland, die een fraai woonaccessoire vormen in de tuin. De kleden zijn er in allerlei groottes en kleuren te vinden: kies jouw favoriet. De kleden hebben een waterafstotende afwerking, zodat ze prima tegen een regenbui kunnen. Je kunt zo’n kleed bijvoorbeeld op steen of tegels neerleggen, om zo meer karakter aan de tuin te geven. Of plaats ‘m in de zithoek!

Buitenkleed

Een fijn gevoel in de zithoek

Over de zithoek in de tuin gesproken: hier is de aankleding zeker van belang. Je bent hier immers het vaakst te vinden als je lekker buiten zit. Ga bijvoorbeeld voor een mooie houten tuinset: hout draagt echt bij aan een natuurlijke uitstraling. En ook bamboe meubels groeien in populariteit. Tafels, stoelen en banken: het is er allemaal te vinden.

Heb je nog wat ruimte over in de tuinhoek? Denk dan na over mooie accessoires. Bijvoorbeeld een oosterse poef bij Merel in Wonderland: die verhoogt meteen de sfeer. Maar je kunt ook aan kleinere accessoires denken, zoals kaarsjes op tafel, wanddecoratie of kussentjes voor op de tuinbank.

Veel groen in de tuin

Helaas zien we maar al te vaak saaie, kale tuinen voorbijkomen, maar word je daar nu gelukkig van? Bomen, planten en bloemen: we vinden het een feestje om de tuin vol te planten met groen. Het kost wel wat meer tijd om een bloeiende tuin bij te houden, maar je kunt er veel energie uit verkrijgen. En je draagt zo ook nog eens een klein steentje bij aan het milieu!

Heb je nu een betegelde tuin? Dan is het de overweging waard om de tegels eruit te halen en planten te plaatsen. Dit zorgt tevens voor een gezondere leefomgeving: wel zo prettig. De voordelen van een tuin vol groen? Het is er koeler, regenwater stroomt beter weg, het is er aantrekkelijk voor beestjes en je kunt er beter ontspannen. Redenen genoeg voor groen!

Natuurlijke elementen in de tuin

Naast het groen, zijn er nog meer natuurlijke elementen om toe te voegen aan de tuin. Zo is het heerlijk om een klein stukje water aan te leggen, bijvoorbeeld in de vorm van een vijver. Heb je een grote tuin? Dan kun je uiteraard voor een grotere vijver gaan – zet er ook wat stoeltjes naast om er nog meer van te kunnen genieten.

Maar er is meer te bedenken. Houd je van het strand? Kies dan voor decoratie met schelpen in de tuin: als kunstwerk aan de schutting of langs het wandelpad bijvoorbeeld. Een laatste idee: maak je tuin een diervriendelijke plek door er een insectenhotel of geurige planten te plaatsen, zodat insecten en andere diertjes zich welkom voelen in jouw tuin!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *