Duurzame eetgewoonten

slowfood

Goed gegeten!

Voeding staat volop in de belangstelling als het gaat om duurzaamheid. Terecht natuurlijk voor een eerste levensbehoefte. Helemaal als je bedenkt dat 30% van onze CO2-uitstoot terug te voeren is op ons voedselpatroon. De productieketen van voedingsmiddelen vergt namelijk veel energie, bijvoorbeeld voor groei/productie, oogst, verwerking, verpakking, transport en bereiding. En dan hebben we ’t nog niet eens gehad over hoe onze gezondheid beïnvloed wordt door alles wat we naar binnen werken…

Door Nanny Schutte

Eten doen we dagelijks, maar wat we eten staat eigenlijk zo ver van ons af. Daar komt langzaam verandering in, gezien de enorme hoeveelheid initiatieven en evenementen die alleen al De Betere Wereld bereiken. Een greep: Taste of Amsterdam, de Youth Food Movement, workshops Babycooking, Van Eigen Erf, ZTRDG, enzovoorts! Hoe langer hoe meer mensen worden zich bewust van het feit dat eten een belangrijke schakel is in de verduurzaming van de samenleving. We willen weten waar ons voedsel vandaan komt, wat erin zit en wat ermee gebeurt.

voedselmozaiek

Food events
Dat verklaart meteen het succes van alle food events. Ze wijzen je de weg naar lokale leveranciers en laten je kennismaken met vergeten groenten en gebruiken. Ook het groeiende aanbod biologisch en fair trade wordt er gepresenteerd. Dit alles is niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk: alleen middels duurzame eetgewoonten kan de aarde de groeiende wereldbevolking ook in de toekomst voeden. Wie een bezoek brengt aan één van deze festiviteiten, ontdekt bovendien dat ècht eten ècht lekkerder is: “Goed gegeten!”

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.