Wat eten we vandaag? Pattissons van Hello Fresh!

Zonnig smaakbommetje #29.

Een tot in de eeuwigheid zwoel kijkende spleetoogvampier maakt het me verrekte lastig iets zinnigs te vinden over de kleine stervormige groente genaamd pattisson. Google blijft me vragen of ik niet Robert Pattinson bedoel… Als pattissons jong zijn – en daarmee bedoel ik dus de groenten in onderstaand gerecht – smaken ze naar courgette, alleen dan zoeter met een vleugje citrus. Na een tijdje krijgen ze een harde schil en smaken ze meer naar pompoen.

Pattissons

Chef redactie Erwin Polderman en ik probeerden vorige week een recept uit van chef Niven Kunz. Deze zat in de maaltijdbox van Hello Fresh. Het collectief van Hello Fresh helpt een luxeprobleem uit de wereld. Hun voedingsexperts bedenken elke week snelle, gezonde recepten met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Deze doen ze voor je in een maaltijdbox inclusief receptenboekje, die ze zonder verzendkosten bij je voordeur afzetten:

Risotto met mini pattissons en paddenstoelen van Niven Kunz

Bereidingstijd: 30 tot 40 minuten
Aantal personen: 3

Ingrediënten:
– 9 mini pattissons
– 1 courgette
– 1 biologische citroen
– 300 gram risottorijst
– 150 gram kastanjechampignons
– 1 groentebouillonblokje
– 60 gram biologische roomboter of kokosolie
– Peper & zout

Bereiding:
1. Kook een grote hoeveelheid water in een waterkoker voor de bouillon en het blancheren (heel kort koken zonder deksel en daarna koud afspoelen) van de groenten. Los een groentenbouillonblokje op middelhoog vuur op in 750 milliliter gekookt water.
2. Rasp de citroen met een fijne rasp tot je ongeveer anderhalve theelepel met citroenrasp kunt vullen.
3. Was de mini pattissons en courgette. Snijd de pattissons in achten en de courgette in drie gelijke stukken. Schil de courgette in de lengte en snijd de schilletjes in smalle reepjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

pattissons

4. Blancheer de mini pattissons en blokjes courgette.
5. Smelt de helft van de roomboter of kokosolie in een kookpan, voeg de risottorijst toe en roer goed door tot alle rijstkorreltjes bedekt zijn met een laagje vet.
6. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe aan de risottorijst en blijf roeren tot de risotto deze heeft opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. Voeg vervolgens de citroenrasp toe.

Risotto

7. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken en bak deze in de andere helft van de roomboter of kokosolie in vijf minuten gaar. Bak de reepjes courgetteschil de laatste minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
8. Schep de risottorijst in drie diepe borden. Maak er ten slotte een kunstwerkje van met de geblancheerde en gebakken groenten.

Risotto met mini pattissons van Niven Kunz

Enjoy en een zonnige groet,

Erwin & Mariska

Zonnige smaakbommetjes
Omdat je elke dag je smaakpapillen met iets bewusts én verrukkelijks wil verwennen, inspireer ik je in deze foodserie met onweerstaanbare recepten waar de natuur en je lichaam keihard ‘Jaaaa!’ tegen zeggen. In ieder recept zet ik een soort fruit of groente in het zonnetje, dat volgens de ‘biologische klok’ in die betreffende maand klaar is voor de oogst. Omdat seizoensgroenten en -fruit in de open – vaak Nederlandse – grond groeien, is de productie energiezuinig. Ze zien zonlicht in plaats van energieslurpend kaslicht en ze hoeven geen slopende wereldreis met het vliegtuig of in een ijskoude vrachtwagen te maken. Als al onze lezers meer eten wat de seizoenen ons brengen, besparen we met z’n allen op een leuke en vooral lekkere manier enorm veel energie.

Meer trek in…
> Dadels?
> Spruiten?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.