Nieuw duurzaam kledingmerk Sebastiaen


Nieuw casual kledingmerk met een missie.

Voor iedereen die houdt van sportieve casuals is er een nieuw kledingmerk gelanceerd: Sebastiaen. Sebastiaen introduceerde onlangs zijn eerste collectie bestaande uit T-shirts, polo’s, hoodies en hooded vests, voor het gehele gezin, gemaakt van biologisch en fair trade katoen (GOTS gecertificeerd). De items kunnen via de website worden gecustomized (Custom Collection) zodat iedereen zijn eigen unieke Sebastiaen kan creëren. Voor de polo’s en de hoodies kan een borduur worden gekozen en voor de t-shirts een bedrukking. Dit in meerdere bijpassende kleuren waardoor een enorm aantal mogelijkheden ontstaat om een uniek kledingstuk te ontwerpen, wel altijd herkenbaar als een echte Sebastiaen. De items zijn via de website en onze Facebook pagina ook verkrijgbaar als ‘Regular Collection’. Tevens is de Regular Collection verkrijgbaar in een groeiend aantal multi-brand stores.

“De tijd dat duurzaam en biologisch katoen pluizig en stoffig was is voorbij. Bij Sebastiaen onderscheiden we ons van andere kledingmerken omdat we denken dat het anders moet en kan in de kledingindustrie” aldus Carl Messemaeckers van de Graaff, oprichter van Sebastiaen. “Met Sebastiaen gaan we voor duurzaam in plaats van zo goedkoop mogelijke massaproductie. Samen met onze leveranciers staan we ervoor garant dat de katoenboeren in India een goede prijs krijgen voor hun katoen waardoor ze een normaal bestaan kunnen opbouwen. Onze producten zijn vanzelfsprekend 100% kinderarbeid vrij geproduceerd en de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers van de ateliers zijn aanzienlijk beter dan gebruikelijk in deze industrie. De ambitie van Sebastiaen is om de komende jaren uit te groeien tot hét 100% duurzame alternatief voor de gevestigde casual merken zoals Polo Ralph Lauren en River Woods.”

Doelstelling is om zowel de collectie als het aantal verkooppunten de komende jaren langzaam uit te breiden. Carl Messemaeckers van de Graaff: “Wij willen graag dat de dragers van Sebastiaen zich trots voelen omdat de items er heel goed uitzien, ze in staat zijn een uniek kledingstuk te creëren én bijdragen aan een beter wereld. Met Sebastiaen willen we laten zien dat mooi, kwaliteit en duurzaam perfect samen kunnen gaan.”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.