Mail & Win: boek De Planteneter

planteneter

De Planteneter redt de wereld!

Een levensstijl die je lichaam sterk en vitaal maakt en tegelijk een oplossing biedt voor de grote problemen van deze tijd – het is een ambitieuze doelstelling. Schrijver Boele Ytsma gelooft dat het bestaat. In zijn boek “Ik ben een planteneter. Net als jij” houdt hij een warm pleidooi voor wat hij noemt ‘de plantaardige lifestyle’.

planteneter

Aauteur Boele Ytsma – door Jos Peters

‘Eet zoveel mogelijk groente, fruit, peulvruchten, granen, noten en zaden, vermijd de dierlijke producten en eet zo onbewerkt mogelijk’ – dat is de plantaardige lifestyle in een notendop. In een autobiografisch eerste hoofdstuk vertelt de auteur wat het eten van planten hem heeft gebracht. Hij veranderde in korte tijd van een te dikke, niet gezonde en passieve veertiger in een slanke, sterke marathonloper vol levenslust en energie.

Beloond met vitaliteit
Sinds Boele Ytsma met zijn bedrijf De Planteneter andere mensen begeleidt naar de plantaardige lifestyle, zie hij dit patroon steeds weer terugkomen. “Mensen worden gezond, slank en energiek als ze gaan eten zoals we bedoeld zijn. We zijn immers geboren planteneters en wie het lichaam geeft waar het om vraagt, wordt rijkelijk beloond met gezondheid en vitaliteit”.

Thuiskomen bij zijn idealen
Maar gezondheid is niet de enige reden om plantaardig te gaan eten. In zijn boek vertelt Ytsma dat hij als planteneter “thuis kwam bij zijn idealen”. Wie plantaardig eet, is goed voor de dieren: er hoeft geen dier meer te lijden en te sterven voor jouw voedsel. Wie plantaardig eet , is goed voor de planeet: je beperkt ingrijpend het gebruik van grondstoffen en de uitstoot van afvalstoffen. En wie plantaardig eet is ook goed voor de andere aardbewoners: we kunnen vele malen meer monden voeden met plantaardig voedsel.

planteneter

Win een boek ‘Ik ben een planteneter’

 

Ytsma vat het zo samen: “Als planteneter ben je niet langer deel van het probleem, maar je bent deel van de oplossing.” Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En wie denkt dat het leidt tot een hele ingewikkelde manier van leven, zal het boek zeker moeten lezen. Ytsma maakt de plantaardige lifestyle verrassend eenvoudig en verleidelijk aantrekkelijk. De waarschuwing voor op het boek lijkt niet zonder reden: ‘Pas op: dit boek kan je leven veranderen’.

Mail & Win
Wil je ook plantaardig eten? Vul dan je naam, e-mailadres en verzendgegevens hieronder in, en maak kans. Veel geluk!  

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze 
Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.