Duurzaam Shoppen bij ReShare

De ReShare Stores zijn een initiatief van het Leger des Heils die al sinds 1885 kleding inzamelt voor de mensen die het niet zo breed hebben. Sinds 2013 verkoopt de ReShare Store een deel van deze ingezamelde kleding. Het zal je verbazen wat er allemaal te vinden is in de winkels, want je vindt er vaak unieke items. De kleding wordt tegen een lage prijs verkocht zodat het ook aantrekkelijk is voor mensen die niet zoveel te besteden hebben. 

Tegenwoordig blijven wij maar nieuwe spullen kopen ook omdat wij ermee worden overspoeld via social media, nieuwsbrieven, televisie en reclamefolders. Het kan ook anders en daarom is het zo leuk dat er steeds meer tweedehandswinkels in het straatbeeld verschijnen. Eén daarvan is de ReShare Store een winkel met tweedehands & vintage kleding.

Sociale winkel

Ik heb afgesproken met Joanne, de shopmanager van de ReShare Store in Alkmaar. Ik word hartelijk ontvangen met een kopje thee. Het verbaast mij hoe groot de winkel is en hoeveel keuze er is in kleding en schoenen. In de drukke periodes komen er soms wel 400 klanten per dag en, omdat Alkmaar ook veel door toeristen wordt bezocht komen die er ook regelmatig en die gaan vaak niet met lege handen de deur uit. Omdat de prijzen zo aantrekkelijk zijn koop je meer dan je van tevoren had bedacht. De ReShare Store biedt werk aan voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook is er een samenwerking met de Voedselbank waarbij mensen die een voedselpakket ophalen ook wel eens een waardebon van de ReShare Store aantreffen in het pakket om eens een leuke outfit te scoren. 

Milieuvriendelijk

Ook is het kopen van tweedehandskleding goed voor het milieu, want er hoeft minder textiel gemaakt te worden waardoor er veel grondstoffen en gifstoffen worden bespaard. En de kleding hoeft ook niet meer uit allerlei verre landen te komen waardoor de CO2 uitstoot een stuk lager is. Een win/win situatie dus. 

Uniek 

Ook ik heb een leuk item gescoord bij de ReShare Store. Het was even zoeken maar dit jasje is wel heel erg uniek. Bekende maar ook minder bekende merken kom je er tegen. Ik heb een leuk jasje op de kop getikt van niet minder dan modeontwerper Addy van den Krommenacker. Een leuk item die je kunt dragen met de Kerst maar ook naar een feestje. Je kunt dus ook je kerstoutfit kopen bij de ReShare Store. 

Ben je ook nieuwsgierig geworden ga dan naar www.resharestore.nl en kijk waar de winkels allemaal gevestigd zijn en neem snel een kijkje om een leuke outfit te scoren voor weinig. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.